Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області медогляди пройшли 72% демобілізованих воїнів АТО

У Харківській області медогляди пройшли 72% демобілізованих воїнів АТО

За цим показником наш регіон - перший серед усіх областей України, повідомив директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан.

«Окрема робота ведеться з членами сімей загиблих воїнів. Всього на обліку обласного військкомату - 68 загиблих, членів сімей таких людей - 111. Практично всі рідні загиблих оглянуті медичними фахівцями, деяким призначені диспансерні групи, розпочато заходи з надання медичної допомоги як у стаціонарних, так і в амбулаторних умовах, - розповів Олександр Галацан. - Таким же чином відбувається й робота з основними категоріями ветеранів АТО. Серед тих, хто оглянутий і обстежений, майже 250 отримали стаціонарне лікування, майже 300 - амбулаторне лікування, більш ніж 190 видані документи для отримання путівок на санаторно-курортне лікування».

Він також повідомив, що близько 200 демобілізованих бійців АТО, що прибули до Харківської області, пройшли різні види медико-соціальної експертизи. За їх результатами 29 осіб визнані інвалідами, іншим встановлено певну втрату працездатності - від 20 до 60%.

Олександр Галацан нагадав, що в Департаменті охорони здоров'я ХОДА для учасників АТО працює цілодобова «гаряча лінія» - (057) 705-10-85. Також зі своїми питаннями і проблемами можна звертатися на «гарячі лінії» психоневрологічної служби (057) 706-27-45 та 700-50-02.

«Служба завжди готова надати психологічну допомогу воїнам АТО або членам їх сімей», - підкреслив директор Департаменту охорони здоров'я.

Довідка. За інформацією заступника голови - керівника апарату ХОДА Вячеслава Аббакумова, в ході шести хвиль часткової мобілізації в Харківській області було мобілізовано близько 9800 осіб. На даний момент 3647 з них отримали статус учасника бойових дій. Після демобілізації до Харківської області повернулися 2822 людини.