Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У форумі «Агропорт-2015» візьмуть участь делегації з 12 країн світу

У форумі «Агропорт-2015» візьмуть участь делегації з 12 країн світу

Захід, метою якого є розвиток фермерства та аграрного бізнесу регіону, пройде з 15 по 17 жовтня за підтримки Харківської облдержадміністрації.

«Наразі усі дії керівництва області спрямовані на те, щоб підтримати нашого сільгосптоваровиробника. Нам є, чим пишатися: на сьогодні Харківська область є лідером у виробництві сільгосппродукції в Україні. Але на цьому зупинятися ніяк не можна, - підкреслив заступник голови ХОДА Марк Беккер, відкриваючи презентацію Міжнародного агрофоруму «Агропорт-2015». - Нам необхідно, щоб сільське господарство, яке є ключовою галуззю економіки Харківської області, перейшло на новий етап свого розвитку. Ми повинні не тільки виробляти якісну продукцію з хорошими валовими показниками і реалізовувати її не тільки на внутрішньому ринку, але й експортувати. Для досягнення цієї мети необхідно проводити заходи, в першу чергу, спрямовані на навчання фермерів Харківської області для залучення ними інвестицій і збільшення експортної частини всієї продукції наших аграріїв. Такі заходи як «Агропорт-2015» повинні допомогти розвитку сільського господарства області».

Марк Беккер повідомив, що перший день «Агропорту» буде цілком присвячений розвитку агробізнесу.

«Нашим завданням буде ознайомити фермерів - великих, середніх і дрібних сільгосптоваровиробників - з новинками та міжнародним досвідом, щоб допомогти їм у веденні бізнесу», - пояснив заступник голови ХОДА.

Однією з особливостей першого дня обіцяє стати конференція AgroMARKET. За словами керівника проекту «Агропорт» Ірини Дядченко, цей захід підтримала організація Global Ukraine.

«У нас будуть прямі включення з 8 країн (у тому числі - Арабських Еміратів, Китаю, США, Грузії, Єгипту), де наші, українського походження, топ-менеджери розповідатимуть про нюанси взаємин в аграрній сфері в цих країнах і те, як вийти на їх ринки», - розповіла Ірина Дядченко.

Центральною подією другого дня «Агропорт-2015» стане панельна дискусія «Грунтові ресурси України: сучасний стан, ефективність використання та управління». Це єдиний в Україні захід, який пройде в рамках Міжнародного року ґрунтів, оголошеного ООН. Модератором дискусії стане директор ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» Святослав Балюк. Завершить другий день Перший конкурсний кінопоказ фермерських господарств України AgroTOUR.

Усі головні події третього дня «Агропорта» пройдуть на демонстраційному полігоні Харківського тракторного заводу» В рамках AgroDRIVESHOW заплановані демо-покази сільськогосподарської техніки та авіації, тест-драйви та змагання тракторів.

Ірина Дядченко повідомила, що цього року Міжнародний агрофорум пройде на площі 7000 квадратних метрів, а AgroDRIVESHOW розгорнеться на 110 га полів ХТЗ.

«За 3 дні відбудуться 23 заходи. Вже підтверджена участь у форумі 12 країн, ще від 5 ми чекаємо підтвердження. Кількість спікерів, які візьмуть участь у дискусіях, збільшилася до 130», - навела статистику Ірина Дядченко.

Довідка. Цього року Міжнародний агрофорум «Агропорт-2015» пройде в Харкові з 15 по 17 жовтня. Захід проводиться за підтримки Харківської обласної державної адміністрації, групи DCH Олександра Ярославського та ПАТ «Харківський тракторний завод». Головною локацією заходу стане Міжнародний аеропорт «Харків». З детальною програмою «Агропорт-2015» можна ознайомитися тут.

Більше фото