Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У селі Петропавлівка Богодухівського району відкрили дитячий садок

У селі Петропавлівка Богодухівського району відкрили дитячий садок

В урочистостях з нагоди відкриття дошкільного підрозділу Петропавлівського НВК взяла участь заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

Від імені голови облдержадміністрації Ігоря Райніна Юлія Світлична привітала громаду села з відкриттям нового закладу для дітей, а педагогічний колектив НВК - з професійним святом, Днем працівника освіти, яке відзначалося нещодавно. Заступник голови ХОДА побажала мешканцям Петропавлівки здоров'я, благополуччя, гарних вражень і позитивного настрою.

«Завдяки згуртованій роботі небайдужих людей, завдяки бажанню громади і кожного з вас окремо, ви змогли відкрити сьогодні цей дитячий садок. Коли відкриваються нові заклади для дітей, це означає, що ми живемо та розвиваємося. Завдяки бюджетній децентралізації місцеві бюджети збільшилися. Що стосується Петропавлівки, то бюджет цього села збільшився на 80% у порівнянні з торішнім», - сказала Юлія Світлична.

За словами директора Петропавлівського НВК Алли Кощій, в дитячому садку буде одна різновікова група (від 2 до 5 років) для 20 малюків. Відкриття групи керівництво НВК домагалося близько 5 років.

«У нашому селі дуже багато малюків виховувалися вдома, і була така потреба і мрія у всієї громади - відкрити дитячий садок. І нарешті ця мрія збулася. Ми створили комфорт і затишок діткам. Думаю, діти і батьки будуть задоволені», - сказала Алла Кощій.

Сільський голова Петропавлівки Віктор Стойчик уточнив: роботи з ремонту приміщення для дитячого садка тривали три місяці.

«Гроші на відкриття садочка виділила сільрада. Дякувати Богу, нам вдалося все зробити в стислі терміни. Я вдячний будівельникам і всій громаді села», - сказав Віктор Стойчик.

Депутат Богодухівської райради Ольга Львова повідомила, що дитячий майданчик для садка допомогла придбати облдержадміністрація.

«Я дуже вдячна керівнику області Ігорю Райніну і дуже світлій і добрій людині - Юлії Світличній. Вдячна їм за те, що вони допомогли нам придбати дитячий майданчик. Це було для нас величезним сюрпризом», - сказала Ольга Львова.

Юлія Світлична підкреслила: розвиток системи освіти в нашій країні є пріоритетом. За її інформацією, цього року в регіоні вдалося відкрити 4 нових дитячих садки і 17 додаткових груп.