Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Здорова тілом і духом молодь - майбутнє нашої країни. Михайло Черняк

Здорова тілом і духом молодь - майбутнє нашої країни. Михайло Черняк

7 жовтня заступник голови ХОДА Михайло Черняк взяв участь в урочистому відкритті міжвузівських спортивних змагань, присвячених Дню захисника України.

Вітаючи учасників турніру, Михайло Черняк побажав їм успішних виступів від імені голови обласної адміністрації Ігоря Райніна.

«Це традиційні змагання, які проводяться між харківськими вишами щорічно. Але торік першість не проводили через напружену ситуацію в регіоні, - зазначив Михайло Черняк. - За минулий рік керівництву Харківської області вдалося припинити всі спроби дестабілізації, сьогодні ми повністю контролюємо ситуацію в регіоні і можемо гарантувати безпеку харків'ян, у тому числі і під час проведення таких масових спортивних заходів».

Заступник голови ХОДА підкреслив, що розвиток спорту - як професійного, так і масового - один з головних пріоритетів для керівництва області, яке докладе максимум зусиль, щоб створити гідні умови для спортсменів Харківщини.

«Я вдячний вам за те, що під час навчання, яке займає практично весь ваш час, ви знаходите можливість займатися спортом, - звернувся до студентів Михайло Черняк. - Це дуже важливо, адже спорт вчить дисципліні та самоорганізації, виховує здоровий дух. А саме така - здорова тілом і духом - молодь сьогодні дуже потрібна нашій державі. Саме ви будете створювати нову Україну».

У змаганнях, які пройдуть в два етапи, візьмуть участь близько 500 спортсменів з 23 вишів Харкова. Перший етап стартував після урочистого відкриття турніру в Національному університеті цивільного захисту: спортсмени змагалися у вправах з гімнастики, гирьовому спорті та перетягуванні канату. 8 жовтня пройде другий етап змагань - плавання вільним стилем на базі спорткомплексу НТУ «ХПІ».

Нагородження переможців міжвузівської спартакіади відбудеться 9 жовтня в НУЦЗ.