Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ХОДА виступила ініціатором створення нового алгоритму дій індустріальної політики України. Ігор Райнін

ХОДА виступила ініціатором створення нового алгоритму дій індустріальної політики України. Ігор Райнін

Про це голова ХОДА заявив під час урочистого заходу, присвяченого 120-річчю з дня заснування ДП «Завод ім. В.О. Малишева» та Дня машинобудівника.

25 вересня Ігор Райнін відвідав завод ім. В.О. Малишева, ознайомився з роботою підприємства та поспілкувався з колективом, а потім взяв участь у святкуванні ювілею заводу.

«Харківський завод імені Малишева - це легендарне підприємство, це легендарний колектив, який сьогодні робить для України дуже багато чого - для того, щоб наша країна була цілісною і незалежною державою», - сказав Ігор Райнін.

Він також зазначив, що Харківській області та Україні в цілому потрібна нова сучасна індустріальна політика, саме тому Харківська обласна державна адміністрація виступила ініціатором створення нового алгоритму дій сучасної, потужної індустріальної політики України.

«Цю позицію ми озвучили на засіданні Кабінету Міністрів України і отримали повну підтримку як Кабінету міністрів у цілому, так і Президента України Петра Порошенка. Прийшов час нових дій, але на базі досвіду, на базі виробничих потужностей, на основі традицій, які є на державному підприємстві «Харківський завод імені Малишева». Сьогодні свято. І я хотів би привітати всіх працівників заводу, побажати хороших, повних робочих днів, здоров'я, щастя і найголовніше - мирного неба над головою. І спасибі вам за все, що ви робите», - сказав керівник облдержадміністрації.

Також Ігор Райнін нагородив Почесними грамотами ХОДА заступника начальника цеху 130 Віталія Головка та токаря цеху 160 Григорія Мороза. Подяку голови ХОДА було висловлено слюсарю механоскладального цеху 150 Сергію Репріщеву.

Довідка. ДП «Завод ім. В.О. Малишева» є провідним підприємством бронетанкової галузі українського військово-промислового комплексу. Завод спеціалізується на випуску та модернізації важкої та легкої бронетехніки для Міністерства оборони України та іноземних замовників. Основні види продукції: БМ «Ополот», модернізація танку Т-64 до виду БМ «Булат», бронетранспортери БТР-3 і БТР-4, модернізація бронетранспортерів БТР-50, також підприємство випускає продукцію цивільного призначення.

Бронетехніка виробництва ДП «Завод імені В.А. Малишева» успішно експлуатується в Пакистані, Іраку, Єгипті, Китаї та інших країнах.

У період з 2014 року по сьогоднішній день підприємство відремонтувало 50 одиниць танків, пошкоджених в боях з агресором, при цьому модернізувавши їх захист, озброєння та силові установки. Крім того, безпосередньо в зоні проведення антитерористичної операції мобільними бригадами заводу було відновлено 130 одиниць бойових машин «Булат», 12 танків Т-64 БВ-1 і 41 бронетранспортер.

Більше фото