Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У двох школах Нововодолазького району замінили вікна

У двох школах Нововодолазького району замінили вікна

За ініціативи голови ХОДА Ігоря Райніна рішенням обласної ради з бюджету області на ці цілі було виділено 900 тисяч гривень.

На заміну вікон у Старовірівській ЗОШ I-III ступенів на нові – такі, що зберігають тепло, було виділено 400 тисяч гривень. За словами директора школи Олени Соловйової, роботи – на завершальній стадії. В школі вдалося замінити 70 вікон. Це половина від необхідного.

«Будівля школи складається з двох частин: одна з них введена в експлуатацію в 1939 році, і ремонту в ній не було приблизно з 1943 року. Вікна, самі розумієте, знаходилися в аварійному стані, вони падали від вітру. Останні 16 років керівництво школи піднімало це питання, і 16 років нам обіцяли їх замінити. І лише цього року в нас з’явилися нові вікна. Ми дуже вдячні і керівництву області, і голові районної державної адміністрації, і сільському голові Миколі Біндусу», - розповіла Олена Соловйова.

Нещодавно голова районної державної адміністрації Олександр Сластін разом із Старовірівським сільським головою Миколою Біндусом з робочим візитом відвідали школу та перевірили стан виконання робіт.

Ще 500 тисяч гривень на заміну вікон було виділено для Нововодолазької гімназії. За словами директора закладу Михайла Ступака, заміни вікон тут добивалися близько 5 років.

«Школа дуже потребувала нових вікон. Вони старі були, з трухлявими рамами. Були випадки, коли скло випадало під вагою. Дуже вдячні, що нам їх нарешті замінили. У гімназії поставили 53 нових вікна. Зараз будуть проводитися роботи по установці укосів», - розповів Михайло Ступак.

Нагадаємо, за інформацією заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Євгенія Шахненка, у поточному році за рахунок коштів обласного бюджету виконуються роботи з капітального ремонту комунальних закладів освіти районів. Закладений на ці цілі обсяг фінансування – майже 3 млн 700 тисяч  гривень.