Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін позначив три основні напрями діяльності Офісу Харківської області у Вашингтоні

Ігор Райнін позначив три основні напрями діяльності Офісу Харківської області у Вашингтоні

22 вересня в центрі лобістського кварталу Вашингтона, в безпосередній близькості від Білого дому відкрилося представництво нашого регіону.

В Україні за відкриттям Офісу Харківщини спостерігали онлайн - в Американському домі в Києві. Тут пройшла офіційна презентація харківського представництва в США.

Відкриваючи презентацію, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін подякував усім, хто взяв активну участь у створенні Офісу: Посольству США в Україні, Фундації «Україна - США», Агентству міжнародного розвитку GloBee, голові Адміністрації Президента Борису Ложкіну, міністру внутрішніх справ Арсену Авакову та команді заступника голови ХОДА Юлії Світличної, яка реалізовує цей проект.

«Для нас зараз вкрай важливим є розвиток регіональної економіки, і саме її інтереси ми будемо просувати через офіс у США, - підкреслив Ігор Райнін. - Діяльність Харківського офісу у Вашингтоні буде будуватися за трьома основними напрямками: промисловий блок, гуманітарний і культурний. Нам потрібні нові ринки збуту, необхідно проводити диверсифікацію ринків. Нам потрібна співпраця в гуманітарній сфері, адже Харків - це найбільший вузівський центр України».

У презентації Офісу Харківської області у Вашингтоні взяв участь Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Джеффрі Пайєтт. Він зазначив, що у США є довга історія співпраці з Харківською областю.

«Я з великим задоволенням погодився взяти участь у сьогоднішній події. Ми сподіваємося, що Офіс у Вашингтоні - це буде дуже дієвий інструмент для розвитку відносин між Харківщиною і США, - сказав Джеффрі Пайєтт. - Це надасть можливість повністю розкрити потенціал кваліфікованої робочої сили регіону в таких напрямках, як інформаційні технології, наука, ядерні технології, інформатика та інженерія. Це сектори економіки майбутнього. Зі своїх розмов з губернатором Райніним і з представниками громадянського суспільства в Харківській області я знаю, що керівництво Харківщини віддане ідеї реформування та розбудови нових демократичних інститутів. Це критично необхідні умови для економічного зростання. Я впевнений, що, дотримуючись цього курсу, Харків виявиться на чолі відновлення та економічного розвитку незалежної та єдиної України. А США будуть надійним партнером у цьому процесі».

Голова Харківської облдержадміністрації повідомив, що у вашингтонському Офісі будуть постійно працювати шість співробітників.

«Люди, які працюють в Офісі - такі, як Роберт МакКоннелл та Маркіян Білинський - відомі на весь світ і прекрасно знають можливості та потенціал України», - зазначив Ігор Райнін.

Співробітники американського представництва Харківщини розповіли про завдання Офісу під час прямого включення з Вашингтона.

«Ініціатива губернатора Райніна є безпрецедентною для України, - підкреслив директор з урядових зв'язків Офісу Роберт МакКоннелл. - У результаті Харківщина приєднається до серйозних гравців у Вашингтоні. Корпораціям, державним структурам, торговим асоціаціям не тільки буде з ким працювати в США, вони до того ж отримають професійну допомогу в просуванні своїх меседжів і своїх інтересів. Ми очікуємо, що наша ініціатива буде зосереджена на вирішенні невідкладних гуманітарних проблем Харківщини. Ми, звичайно ж, хочемо приїхати до України і зустрітися з губернатором Райніним, щоб обговорити і розвинути його ініціативи, що включають відносини з деякими штатами США, налагодження співпраці з американськими університетами та дослідницькими центрами, а також зв'язки з американськими корпораціями і торгово-індустріальними асоціаціями».

Більше фото