Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мешканцям області призначили субсидії на 311 млн грн

Мешканцям області призначили субсидії на 311 млн грн

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко під час заключного засідання обласного штабу з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період, яке відбулося 23 вересня у Вовчанську.

Про стан готовності до опалювального сезону відзвітували керівники профільних департаментів ХОДА та очільники Вовчанського, Великобурлуцького, Чугуївського, Куп’янського, Дворічанського, Шевченківського, Печенізького районів, а також міст Чугуєва і Куп’янська.

В цілому, підготовка в цих районах ведеться відповідно до планів. Серед проблем, озвучених, зокрема, керівництвом Вовчанського району, - складнощі з укладанням договорів на постачання газу для підприємств малого бізнесу, від яких вимагають велику кількість дозвільних документів.

Ще одна проблема Вовчанська - відсутність закільцьованого з українською газотранспортною мережею газогону до більшої частини району, через що газ доводиться отримувати з Росії.

«Для того, щоб закільцювати газогін, необхідно 150 млн грн. Це значна сума, тому сьогодні це питання ми намагаємося вирішити на рівні Кабінету міністрів», - зазначив Євгеній Шахненко.

Він наголосив, що всі проблемні питання підготовки до зими керівники районів мають вирішити в найкоротші терміни, щоб бути готовими подати тепло до осель вже після 1 жовтня.

Крім того, під час наради обговорили питання призначення субсидій на оплату комунальних послуг.

«З 900 тисяч сімей, які мешкають в Харківській області, більше 300 тисяч, за нашими підрахунками, мають право на призначення субсидій. 200 тисяч сімей вже оформили потрібні документи, ще 33 тисячі документів зараз в роботі, - розповів Євгеній Шахненко. - На призначення цих субсидій  буде направлено 311 млн грн. Але ресурс для Харківської області втричі перевищує цей показник – це близько мільярда гривень. Тобто, резервів в нас достатньо».