Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ЦВК прийме рішення про проведення виборів на території Старосалтівської об'єднаної громади після 25 жовтня

ЦВК прийме рішення про проведення виборів на території Старосалтівської об'єднаної громади після 25 жовтня

Про це повідомила керівник Харківського регіонального офісу реформ Діана Баринова.

«Харківська облдержадміністрація подала документи в Центральну виборчу комісію, щоб на території Старосалтівської об'єднаної територіальної громади були призначені перші вибори - голови і депутатів місцевих рад. На сьогодні у нас вже є відповідь ЦВК. Нам дали роз'яснення, що рішення ЦВК щодо проведення перших виборів на території Старосалтівської об'єднаної громади буде прийматися після 25 жовтня, тобто після проведення місцевих виборів», - розповіла Діана Баринова.

Вона уточнила, що причиною прийняття такого рішення Центральною виборчою комісією став той факт, що об'єднана громада була створена вже після того, як стартував виборчий процес.

«Виходить, що на ці вибори вони йдуть по-старому, а після 25 жовтня буде прийнято рішення, коли будуть нові вибори. Ми поки не можемо спрогнозувати, коли це буде, - пояснила керівник Офісу реформ. - Є така практика серед інших регіонів України. Є низка листів, які були адресовані ЦВК від міст обласного значення, центрів громад, які об'єдналися, щоб ЦВК скасувала чергові вибори 25 жовтня в тих громадах, які об'єдналися, а призначила їх на більш пізній термін. Але на сьогодні ЦВК, проаналізувавши всю законодавчу базу, не дає такої можливості».

Нагадаємо, Старосалтівська громада у Вовчанському районі завершила процес об'єднання першою в Харківській області. Рішення про добровільне об'єднання територіальних громад прийняли Старосалтівський селищний, Гонтарівьска, Молодівська, Хотімлянска, Красноармійська та Шестаковська сільські ради. Висновки про відповідність Конституції та законам України проектів рішень місцевих рад щодо добровільного об'єднання територіальних громад у Вовчанському районі затверджені розпорядженням голови ХОДА № 395 від 04.09.2015 року.