Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична вручила шкільний автобус учням і педколективу Костянтинівської ЗОШ

Юлія Світлична вручила шкільний автобус учням і педколективу Костянтинівської ЗОШ

21 вересня заступник голови ХОДА з робочим візитом відвідала Сахновщинський район.

У ході робочої поїздки Юлія Світлична передала ключі від нового шкільного автобуса керівництву загальноосвітньої школи в селі Костянтинівка.

«Цей автобус був придбаний у відповідності з програмою «Новий освітній простір Харківщини» за гроші обласного бюджету, - повідомила заступник голови облдержадміністрації. - У рамках цієї програми куплено 11 автобусів, в даний момент йде планомірна передача їх у райони. Школи трьох районів вже отримали транспорт, робота в цьому напрямку триває. Я думаю, що за 2 місяці ми повністю забезпечимо ті райони, в яких є потреба в нових шкільних автобусах».

У Костянтинівській ЗОШ займаються 85 школярів, 38 з них потребують підвезення. Діти добираються до школи з трьох сіл - Калинівки, Максимівки та Нової Чернещини. Найвіддаленіший з населених пунктів знаходиться в 13 кілометрах від навчального закладу.

«Досі діти добиралися до школи на мікроавтобусі ГАЗель. За один раз їх усіх привезти не вдавалося, доводилося чекати, поки він приїде до школи та повернеться назад. Через це учням доводилося вставати дуже рано, щоб не запізнитися на заняття, - пояснила заступник директора з виховної роботи Костянтинівської ЗОШ Вікторія Лисенко. – Тепер, з новим автобусом, вони зможуть вставати пізніше і приїжджати додому раніше. В автобусі 31 місце, тож за один раз зможемо привезти до школи всіх».

Юлія Світлична також повідомила, що в рамках обласної програми «Новий освітній простір Харківщини» з бюджету регіону виділили понад 1 млн грн на купівлю мультимедійного та комп'ютерного обладнання для шкільних класів фізики, хімії та географії.

«У тому числі ми сьогодні передали два сертифікати на мультимедійне обладнання та комп'ютерну техніку для двох шкіл Зачепилівського району. У школи Сахновщинського району таке обладнання було передане раніше. І надалі ми продовжимо вручати необхідне обладнання школам районів області», - підкреслила заступник голови ХОДА.