Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Діти-сироти та дорослі з геріатричних пансіонатів на Харківщині отримали допомогу ЮНІСЕФ

Діти-сироти та дорослі з геріатричних пансіонатів на Харківщині отримали допомогу ЮНІСЕФ

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) передав вантаж гуманітарної допомоги для дітей-сиріт, дітей з інвалідність та дорослих, що живуть в інтернатних установах області.

Завдяки цьому більше 3000 підопічних (серед яких 329 дітей) з 18 установ (геріатричних пансіонатів, психоневрологічних інтернатів та дитячих будинків-інтернатів) отримали засоби особистої гігієни - фени, зубні пасти та щітки, мило, шампуні та гелі для миття, електричні бритви - у кількості 13,6 тис. предметів.

«Клієнти інтернатних установ, якими опікується Департамент соціального захисту населення, є однією з найбільш вразливих груп нашого суспільства. Багато з них потребують сторонньої допомоги та не завжди усвідомлюють дійсність, що їх оточує. Тому будь-яка підтримка з боку суспільства та благодійних організацій, особливо, якщо це стосується предметів першої необхідності та гігієнічних засобів, є вкрай актуальною, - зазначила перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації Тетяна Бабенко. - Ми вдячні ЮНІСЕФ за надану гуманітарну допомогу».

«Наше завдання – забезпечити за можливості гідні умови життя наших підопічних. А це починається із створення базових санітарних умов. Предмети особистої гігієни є одними з таких, що потребують найчастішого оновлення та заміни. Саме тому така допомога з боку ЮНІСЕФ дозолить перекрити найактуальніші потреби дітей», - зазначив директор Комарівського дитячого будинку-інтернату Євген Усов.  

Довідка. Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) працює над покращенням життя дітей та сімей на всій території України з 1997 року. ЮНІСЕФ є світовим лідером із захисту прав та інтересів дітей. Фонд працює у понад 190 країнами світу заради захисту й підтримки дітей з моменту їх народження і до початку дорослого життя. Програми Фонду фінансуються з добровільних внесків фізичних осіб, компаній, закладів та урядів.