Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін привітав військових з ювілеєм 164-ї радіотехнічної бригади

Ігор Райнін привітав військових з ювілеєм 164-ї радіотехнічної бригади

Голова Харківської облдержадміністрації взяв участь в урочистостях з нагоди 75-ї річниці з дня формування військової частини А-1451 Харківської радіотехнічної бригади.

«Дозвольте передати вам слова подяки та привітання від головнокомандувача, від Президента України Петра Порошенка. Президент знає про ваш ювілей, знає про вашу нелегку роботу та вкрай цінує те, що ви робите. Те, що саме ви зберігаєте мирне, чисте, світле небо над п'ятдесятимільйонною Україною. Це слова Петра Порошенка, які він доручив передати вам, - сказав Ігор Райнін, відкриваючи урочистий захід. - Ви з честю продовжуєте славетні традиції радіотехнічної бригади, заснованої в 1940-му році. Ваша бригада завжди, де б вона не базувалася, була на передовій і дуже професійно, патріотично та якісно виконувала свої функції. Я хочу сказати від імені всієї Харківської обласної державної адміністрації, що ми дуже цінуємо вашу роботу. Знаю, що протягом довгого часу вам не приділялося належної та заслуженої уваги, ми це виправимо. Сьогодні, в цей святковий день, перед всім колективом даю слово разом з Міністерством оборони вирішувати проблеми радіотехнічної бригади».

Командир 164-ї радіотехнічної бригади Олег Євтушенко розповів про історію свого підрозділу. За його інформацією, формування 44-го окремого батальйону повітряного спостереження, оповіщення та зв'язку, що надалі перетворився на 164-у радіотехнічну бригаду, почалося 15 вересня 1940 року. Зараз особовий склад бригади цілодобово виконує завдання з охорони повітряних кордонів України і бере безпосередню участь у проведенні антитерористичної операції на сході країни.

«За даними, які добули підрозділи бригади, було знищено 15 ворожих безпілотників, постійно проводиться попередження військових про початок ракетно-артилерійських обстрілів. У даний час більше 200 військовослужбовців бригади виконують завдання в зоні АТО», - розповів Олег Євтушенко.

Він уточнив, що 196 військовослужбовцям бригади присвоєно статус учасника бойових дій, 11 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

«Я ще раз хочу сказати, що те, як себе виявляли і виявляють зараз у зоні АТО командири, офіцери, рядові - всі ті хлопці, які несуть там службу, багато вартує. Вони - справжні патріоти. Мирне, чисте небо над Харковом - це ваша заслуга. Дякую вам за це. Слава Україні, слава Збройним силам і слава Харківській радіотехнічній бригаді», - сказав Ігор Райнін.

Представникам радіотехнічної бригади Ігор Райнін вручив відзнаки ХОДА. За сумлінне виконання службових обов'язків, старанність, ініціативність і високий рівень професіоналізму Почесними грамотами облдержадміністрації були нагороджені: Ольга Бєлова, Андрій Зозуля, Олексій Зюбин, Сергій Ісаєв, Максим Сутніков, Артем Українець. Подяку голови облдержадміністрації отримали: Артем Гурін, Сергій Завгородній, Сергій Іллєнко, Олександр Менших, Наталя Монастриська, Сергій Шаптала. На ювілейному заході кілька військовослужбовців радіотехнічної бригади отримали нові звання, деякі з них - достроково.

Більше фото