Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми не допустимо відключення житлових кварталів від тепла. Ігор Райнін

Ми не допустимо відключення житлових кварталів від тепла. Ігор Райнін

Ступінь готовності області до початку опалювального сезону обговорили 16 вересня під час засідання колегії обласної державної адміністрації.

Як зазначив під час засідання голова Харківської облдержадміністрації, розпорядження про підготовку господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2015-2016 років було видано у квітні - на місяць раніше, ніж зазвичай.

«Ми зробили це для того, щоб райони та підприємства встигли провести всі необхідні роботи до 1 жовтня і змогли, за необхідності, розпочати опалювальний період заздалегідь. Неприпустимо, щоб питання, пов'язані із забезпеченням людей теплом, вирішувалися в останній момент, - підкреслив Ігор Райнін. - Відповідально заявляю: я не потерплю відключень житлових кварталів від тепла. Люди не повинні бути заручниками проблем підприємств».

Доповідаючи про хід підготовки до осінньо-зимового періоду в області, заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко повідомив, що в цілому робота ведеться задовільно.

Станом на 15 вересня житлово-комунальне господарство регіону підготовлено на 95,9%, житловий фонд - на 96,7%. Комплексно підготовлено 12873 житлових будинки або 96,7% від загальної кількості. На підготовку житлового фонду використано 82 млн 550 тис. грн - 102% від запланованого. Паспорти готовності підписані на 13 483 житлових будинки або 91% від загальної кількості (14 817).

Теплове господарство підготовлено на 93,4%. На підготовку використано 45 млн 700 тис. грн.

Для забезпечення тепловою енергією житлового фонду та об'єктів соціальної сфери в опалювальному сезоні 2015-2016 років буде працювати 788 котелень, запаси вугілля на яких на сьогоднішній день складають 4 тис. тонн (85% від плану).

«Підготовка об'єктів теплопостачання має бути завершена до 1 жовтня з оформленням всіх дозвільних документів на роботу в опалювальному сезоні. Дозвільні документи на роботу джерел теплопостачання об'єктів комунального господарства та соціальної сфери повинні бути готові до 25 вересня», - підкреслив Євгеній Шахненко.

Водопровідно-каналізаційне господарство області підготовлено до зими на 97,7%. Зокрема, здійснена заміна 24,24 км водопровідних мереж та 5,57 км каналізаційних мереж. Згідно з графіком виконується підготовка водопровідних і каналізаційних насосних станцій, очисних споруд та свердловин.

«Уже повністю завершили роботи в 21-му районі та 2-х містах обласного значення, перевиконані плани по заміні водопровідних мереж в Красноградському районі (136% від плану), а в Харкові - плани перевиконані і по водопровідних, і по каналізаційних мережах», - зазначив заступник голови ХОДА.

Всього на підготовку водопровідно-каналізаційного господарства використано 14 млн 800 тис. грн.

За підсумками засідання колегії Ігор Райнін дав доручення районам усунути всі зауваження протягом тижня. Також голова ХОДА доручив прокурору Харківської області Юрію Данильченку взяти на контроль питання підготовки до опалювального сезону, щоб не допустити розтрати бюджетних коштів.

Більше фото