Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Офіс Харківської області у Вашингтоні відкриють 18 вересня

Офіс Харківської області у Вашингтоні відкриють 18 вересня

Про це повідомила заступник голови ХОДА Юлія Світлична, відкриваючи Форум жіночого підприємництва «Українки в бізнесі: власне діло - розвиток і успіх».

«18 вересня ми відкриваємо Офіс Харківської області у Вашингтоні. Робота цього офісу буде корисна не тільки великим підприємствам Харківщини. Вона буде корисна вам. Ми починаємо цю роботу для того, щоб лобіювати інтереси малого, середнього та великого бізнесу Харківської області на території Сполучених Штатів, - підкреслила Юлія Світлична. - Ми розуміємо, що центр усіх світових політичних і економічних процесів знаходиться у Вашингтоні. За допомогою цього Офісу ми збираємося виходити не тільки на ринок США, але й переходити на європейські та азіатські ринки. І тут ми відкриті до співпраці, ми готові до ініціативних пропозицій представників бізнесу. Ми на безоплатній основі будемо пропонувати підприємцям регіону ті можливості, які існують на території США, надавати їх вам тут, в Харківській області. Також і ваші ідеї, ваші інтереси ми просуватимемо на міжнародній арені».

Подробиці майбутнього відкриття та подальшої роботи Офісу Юлія Світлична обговорила в ході робочої зустрічі з радником з економічних питань Посольства США в Україні Вільямом Лейтіненом. Зокрема, вона зазначила, що презентація вашингтонського Офісу Харківської області пройде 22 вересня в стінах Посольства США в Києві.

«Як ви знаєте, посол США приїжджав до Харківської області на початку вересня. Він повернувся натхненним, - підкреслив Вільям Лейтінен. - Я думаю, що ми досягнемо успіху, коли будемо працювати разом, брати участь у впровадженні реформ. І Харківський регіон є моделлю того, як це повинно відбуватися».

Нагадаємо, домовленості про відкриття у Вашингтоні офісу Харківської області були досягнуті 19 травня в ході зустрічі голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна з керівництвом фонду «Україна - США» та Міжнародного агентства регіонального розвитку «GloBee». Головним завданням представників Харківщини у Вашингтоні стане просування інтересів нашої промисловості, науки й аграрного сектора, пошук ринків збуту й інвесторів. Також у рамках Офісу буде організовано роботу з гуманітарною допомогою, налагоджено торговельні місії й співпрацю з американськими компаніями у сфері енергозбереження. Фінансуватиметься робота Офісу з позабюджетних коштів. Представництво Харківщини очолить колишній співробітник Конгресу США.

Більше фото