Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична взяла участь у святкуванні Дня Коломака

Юлія Світлична взяла участь у святкуванні Дня Коломака

16 вересня в райцентрі відзначали 72-у річницю з дня визволення від німецько-фашистських загарбників.

Святкові заходи в Коломаці відкрила урочиста хода. По центральній вулиці пройшли діти з жовтими й синіми повітряними кулями. На майданчику перед головною сценою свята вони утворили живий коридор, яким пройшли 9 ветеранів Другої світової війни, що живуть у селищі, і почесні гості.

Від імені голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна мешканців Коломака з Днем визволення привітала його заступник Юлія Світлична. Вона зазначила, що керівництво області приділяє особливу увагу віддаленим районам області.

«Сьогодні ми вшановуємо переможців, мужність, відвагу, героїзм і патріотизм людей, які кілька десятків років тому віддали свої життя за нашу з вами незалежність. Ветерани, які стоять перед нами, є прикладом для підростаючого покоління. Зараз ми можемо чітко сказати, що традиції мужності й патріотизму Коломацький район проніс через роки. Це доводять ваші солдати, які зараз захищають нашу країну, перебуваючи в зоні АТО. У цей святковий день ми говоримо величезне спасибі ветераном, які захищали і захищають нашу державу. Від облдержадміністрації та особисто від голови області передаю вам слова подяки. Низький вам уклін. Бажаю всім миру, благополуччя, успіхів та впевненості у завтрашньому дні», - сказала заступник голови ХОДА.

Селищний голова Коломака Володимир Бабець нагадав про славну історію Коломака.

«Такі свята потрібні, щоб виховувати патріотизм у підростаючого покоління, - підкреслив Володимир Бабаєць. - Ми пишаємося своїм селищем. Коломак - це козацьке поселення. Саме у нас, на річці Коломак, свого часу вручили булаву майбутньому гетьману Івану Мазепі».

У ході урочистого заходу Юлія Світлична нагородила ветеранів Коломацького району відзнаками Харківської облдержадміністрації. Так, за вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичне виховання молоді, активну громадську діяльність та з нагоди Дня визволення селища Коломак від фашистських загарбників Почесні грамоти обласної державної адміністрації отримали члени ветеранської організації Коломацького району Семен Борисенко, Олексій Гринько, Микола Кочерга та Григорій Ніколенко. Подяку голови ХОДА висловили Петру Бездітку, Володимиру Бондарю, Петру Доценку, Вірі Дяченко та Миколі Євтушенку.

Свято в Коломаці продовжив концерт за участю творчих колективів району та запрошених зірок - у тому числі для мешканців селища виступив популярний учасник українських талант-шоу Олександр Кварта. Також до Дня Коломака в селищі провели ярмарок, на якому свою продукцію представили місцеві сільгоспвиробники та народні умільці: всі відвідувачі мали можливість придбати будь-які товари - від продуктів до сувенірів і прикрас хенд-мейд.