Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До Харківської області приїдуть голландські експерти - учасники Міжнародної пошукової місії

До Харківської області приїдуть голландські експерти - учасники Міжнародної пошукової місії

Завданням фахівців стане дослідження особистих речей і уламків, знайдених місцевими жителями біля місця аварії Boeing 777.

«Нам є ще над чим працювати в плані розслідування трагедії з Boeing 777. Велика операція з пошуку останків завершена, але люди, які живуть неподалік від місця трагедії, продовжують знаходити деякі речі і уламки», - розповів Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні Кейс Ян Рене Кломпенхаувер в ході зустрічі із заступником голови ХОДА Вячеславом Аббакумовим і директором Департаменту економіки і міжнародних відносин Віктором Коваленком.

Зустріч відбулася 4 вересня в рамках VII Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!»

Кейс Ян Рене Кломпенхаувер повідомив, що голова однієї з сільських рад неподалік від місця трагедії зібрав цілу вантажівку уламків та інших речей, які необхідно транспортувати в Нідерланди.

«Тому кілька співробітників посольства, зокрема поліцейський аташе, військовий аташе і деякі інші поїдуть туди і заберуть цю вантажівку. Головний інспектор із Голландії приїде для того, щоб обстежити те, що було знайдено. Він базуватиметься в Харківській області. Це, звичайно, буде вже не в тому масштабі, як було раніше», - повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні.

Він також уточнив, що з великою ймовірністю таку процедуру доведеться повторювати кожні три місяці.

«З точки зору організації ми готові співпрацювати і все, що від нас залежить, зробимо», - запевнив заступник голови ХОДА Вячеслав Аббакумов.