Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Через перевиконання бюджету області збільшено фінансування необхідних його статей на 2015 рік

Через перевиконання бюджету області збільшено фінансування необхідних його статей на 2015 рік

Внесені зміни до обласного бюджету на 2015 рік прийняті 27 серпня на черговій сесії Харківської обласної ради.

За підсумками 7 місяців цього року усі райони та міста області перевиконали бюджети. За інформацією заступника голови Харківської обласної адміністрації, в порівнянні з аналогічним періодом 2014 року, дохідна частина бюджетів в області зросла на 32%. Як зауважила Юлія Світлична, це стало можливим завдяки ініційованому і контрольованому головою облдержадміністрації Ігорем Райніним посиленню бюджетної дисципліни. На наповненні бюджетів істотним чином також позначилися бюджетна децентралізація, що відбулася цього року, та збільшення податкової бази за рахунок акцизів і податку на майно.

Перевиконання бюджету дало змогу збільшити фінансування у 2015 році необхідних його статей.

Зокрема, в рамках змін до бюджету Департаменту капітального будівництва додатково виділено 7 млн 183 тис. грн. на роботи капітального характеру по об’єктах соціально-культурної сфери та житлово-комунального господарства.

Департамент житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури отримав в загальній сумі 8 млн 433 тис.грн, в тому числі – на проведення робіт:

-  по об’єктах житлово-комунального господарства - 5 млн 323 тис.грн;

- з ремонту вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах Харківської області - 3 млн 110 тис.грн.

Виділені кошти Департаменту масових комунікацій на облаштування інженерних мереж доступу до кабельного телебачення та інтернету в сумі 50 тис.грн.

4 млн 341 тис.грн  отримав Департамент соціального захисту населення на виплату заробітної плати працівникам підпорядкованих закладів, на придбання продуктів харчування, медикаментів та перев’язувальних матеріалів тощо.

На утримання 288 дітей у дошкільних відділеннях, які є структурними підрозділами спеціальних та санаторних шкіл-інтернатів, Департаменту науки і освіти  виділені 4 млн 869 тис.грн.

Департамент охорони здоров’я на придбання паливно-мастильних матеріалів для забезпечення безперебійного функціонування служби екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав додатково 5 млн грн.

На співфінансування об’єктів, які фінансуватимуться за рахунок Державного фонду регіонального розвитку у 2015 році, виділено 2 млн 351 тис.грн.

Програма інформатизації Харківської області «Електронна Харківщина» на 2014-2016 роки профінансована на 250 тис.грн. Також 250 тис.грн на поточний ремонт приміщення отримала їдальня ОКЗ «Харківське училище культури».

Крім того, збільшені видатки на проведення фінальної частини 7-го Міжнародного дитячого телевізійного фестивалю «Дитятко» на суму 150 тис.грн в рамках комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2012-2016 роки».

Також депутати затвердили перерозподіл асигнувань в межах раніше затвердженого обсягу.У зв’язку з реорганізацією закладів освіти збільшуються видатки:

-  по спеціальних  школах-інтернатах  - на 3967,1 тис. грн.

- по загальноосвітніх спеціалізованих школах-інтернатах з поглибленим вивченням окремих предметів і курсів для поглибленої підготовки дітей в галузі науки і мистецтв, фізичної культури і спорту, інших галузях, ліцеях з посиленою військово-фізичною підготовкою інтернатах - на 3805,5 тис. грн. 

Для КЗОЗ «Обласний клінічний онкологічний центр» профінансовано придбання рентгенологічної трубки комп’ютерного томографу на суму 2 млн 700 тис.грн.

По Департаменту цивільного захисту збільшені видатки на оплату послуг (крім комунальних) на суму 38 225 тис.грн. в зв’язку з виробничою необхідністю.

По субвенції з обласного бюджету переможцям обласного конкурсу міні-проектів територіальних громад «Разом - в майбутнє» на виконання комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2012-2016 роки» уточнюється напрямок використання коштів:

- по Барвінківському району зменшуються капітальні видатки на суму 56  тис.грн. та на відповідну суму збільшуються поточні видатки.

Передбачаються видатки Департаменту капітального будівництва в загальній сумі 5 млн 701 тис.грн. на капітальний ремонт школи та котельні в с. Цапівка Золочівського району.

Водночас, зменшені видатки по таких статтях:

-  на презентаційні та представницькі заходи (Програму економічного і соціального розвитку Харківської області на 2015 рік) - в сумі 493 тис.грн в зв’язку з економією;

- по обласних музеях - в сумі 3 млн 644 тис.грн - у зв’язку з тим, що музей археології та етнографії при Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна на фінансування з обласного бюджету не передано, а його утримання здійснюється за рахунок власних надходжень університету.

Фото сесії