Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прем’єр-міністр подякував Ігорю Райніну за налагодження роботи з призначення житлових субсидій на Харківщині

Прем’єр-міністр подякував Ігорю Райніну за налагодження роботи з призначення житлових субсидій на Харківщині

26 серпня голова облдержадміністрації взяв участь у розширеному засіданні уряду.

Одним з головних питань, які обговорювали під час засідання, стало питання призначення житлових субсидій населенню. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк позитивно оцінив роботу Харківської обласної державної адміністрації в цьому напрямку.

«Я хотів би відмітити голів обласних адміністрацій, де дійсно робота пішла. В особливості, Харків. Пане Райнін, я вам дякую. Після тої зустрічі, яка відбулася в Харкові, я бачу, що у вас тенденція пішла в правильному напрямку», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Міністр соціальної політики України Павло Розенко наголосив: субсидії в Україні, згідно з розрахунками, можуть отримати біля 4 млн родин. Проте процес нарахування компенсацій йде нерівномірно в різних регіонах України.

«Якщо взяти динаміку останнього тижня, то найкращий результат щодо оформлення субсидій і залучення людей показали Луганська, Донецька, Харківська, Вінницька, Сумська області та місто Київ. У них найкращі показники щодо оформлення субсидій», - повідомив Павло Розенко.

Він також підкреслив, що, окрім обробки вже поданих населенням заяв, важливим напрямком роботи залишається залучення людей, які ще не звернулися за субсидіями, до цього процесу.

«Нам треба залучити додаткових людей, нам треба залучити додаткові родини, і тоді ми ввійдемо в опалювальний сезон спокійно, без емоцій, зі сплатою житлово-комунальних послуг», - сказав міністр соціальної політики.

Нагадаємо, за даними на 19 серпня рівень начислення населенню районів Харківщини субсидій уже складав 90%.