Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдання, які стоять перед сферою освіти: якість, доступність, здоров'я, безпека та комфорт дітей. Юлія Світлична

Завдання, які стоять перед сферою освіти: якість, доступність, здоров'я, безпека та комфорт дітей. Юлія Світлична

26 серпня під керівництвом заступника голови ХОДА в Харкові пройшло пленарне засідання обласної серпневої педагогічної конференції.

Понад шістсот педагогів з усіх районів та міст області обговорили питання щодо підготовки закладів сфери освіти до нового навчального року. У заході, що пройшов у Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна, взяло участь керівництво Харківської облдержадміністрації, представники Міністерства освіти і голова Ради ректорів вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації Віль Бакіров.

«Освіта - це візитна картка Харківщини, наш пропуск у велике майбутнє. Саме тому голова обласної державної адміністрації Ігор Райнін тримає питання, пов'язані з освітою і наукою, на своєму особистому контролі, - підкреслила Юлія Світлична, відкриваючи педагогічну конференцію. - Завдання, які ставить керівництво регіону, формулюються гранично чітко і ясно: якість, доступність, здоров'я, безпека і комфорт дітей. Саме в цьому напрямку ми будемо працювати».

Заступник голови ХОДА повідомила, що до нового навчального року були проведені всі необхідні ремонтні роботи в навчальних закладах області. У тому числі завершені або завершуються капітальні ремонти: ремонт покрівель, заміна вікон, термомодернізація будівель. У повній відповідності з графіком триває підготовка закладів освіти до зими. Також протягом минулого навчального року в області відкрили 8 нових дитячих садків і 17 додаткових груп.

«Це дозволило зняти гострі проблеми - в тому числі із забезпеченням місцями дітей переселенців, яких в області налічується більше 2 тисяч. В цілому ж освітні установи Харківщини взяли понад 10 тисяч дітей з Донецької та Луганської областей, а також Автономної Республіки Крим. Ми спільно знаходимо можливості для того, щоб прийняти цих людей і забезпечити їм комфортне перебування на території Харківської області», - додала Юлія Світлична.

У новому навчальному році, за інформацією заступника голови ХОДА, в Харківській області планують відкрити не меншу кількість дошкільних установ і нових груп, ніж у попередньому.

Юлія Світлична підкреслила, що в зоні особливої уваги облдержадміністрації перебуває питання забезпечення належної якості освіти.

«Наша область підтвердила свій високий статус всеукраїнського лідера учнівських змагань і конкурсів Малої академії наук. Більше того, цього року вперше відразу всі учні Харківщини, які представляли Україну на міжнародних олімпіадах, завоювали медалі. Це перемога, якою можуть пишається і їх вчителі, і весь педагогічний корпус області», - підкреслила заступник керівника облдержадміністрації.

Більше фото