Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Майже 3 млн грн отримала Харківська область на купівлю квартир для сімей загиблих воїнів АТО

Майже 3 млн грн отримала Харківська область на купівлю квартир для сімей загиблих воїнів АТО

Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін.

«Обласна адміністрація подавала до Міністерства соціального розвитку заявки на виділення коштів для покупки 7 квартир сім'ям загиблих воїнів АТО. На сьогоднішній день міністерство в повному обсязі профінансувало придбання житла, передавши нам субвенцію у розмірі 2 млн 843 тис. грн. На найближчій сесії обласної ради, яка відбудеться 27 серпня, депутати приймуть цю субвенцію і передадуть кошти розпоряднику - Департаменту капітального будівництва ХОДА, який відразу приступить до процедури придбання та передачі квартир сім'ям, - розповів голова ХОДА. - Ми планували передати квартири людям в серпні, але субвенція прийшла з невеликою затримкою. Вже у вересні сім'ї наших воїнів обов'язково отримають нове житло».

За словами Ігоря Райніна, сьогодні в Харківській області на квартирній черзі на поліпшення житлових умов стоїть ще одна сім'я загиблого в АТО військовослужбовця. Квартиру для цієї сім'ї вже підібрали, і найближчим часом ХОДА передасть до Міністерства соціального розвитку заявку на отримання коштів для придбання цієї квартири.

Нагадаємо, облдержадміністрація планує купити двокімнатні квартири родині рядового Дмитра Посохова у Великобурлуцькому районі, родичам старшини В'ячеслава Кузнєцова - в Циркунах (Харківський район), рідним рядового Олександра Шаповалова - в Лозовій, а родині сержанта Євгена Зернія - у Зміївському районі.

Крім того, однокімнатні квартири отримають родичі рядового Олексія Марченка - у Борівському районі. У Харкові однокімнатні квартири куплять для сімей рядового Андрія Попеля і сержанта Володимира Янчука.

Сім'ї капітана Романа Романцева двокімнатну квартиру в Харкові куплять після отримання наступної субвенції від Мінсоцрозвитку.