Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Делегація з США вивчила питання перебування переселенців у Харківській області

Делегація з США вивчила питання перебування переселенців у Харківській області

Про це йшлося під час зустрічі 21 серпня т.в.п. заступника голови Харківської державної адміністрації Вадима Глушка з делегацією Комітету у закордонних справах Конгресу США.

Вадим Глушко зазначив, що Харківська область, в порівнянні з іншими областями України, прийняла найбільшу кількість переселенців із зони АТО. Наразі в регіоні, за неофіційними підрахунками, мешкає близько 300 тисяч переселенців з Донецької, Луганської областей та АР Крим. Тільки в цьому році кількість внутрішньо переміщених осіб збільшилась на 70 тисяч.

«Важливо відзначити, що тимчасово переміщені особи, які проживають на Харківщині, відчувають підтримку з боку держави та суспільства. Нами була проведена надзвичайно велика робота по забезпеченню переселенців всім необхідним для повноцінного проживання в регіоні», - сказав Вадим Глушко.

Більш детально про ситуацію з внутрішньо переміщеними особами та про питання безпеки в Харківській області проінформували директор Департаменту охорони здоров’я ХОГА Олександр Галацан, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Юрій Шпарага, директор Департаменту науки і освіти Анатолій Бабічев та відповідальний секретар Регіонального штабу в Харківській області з питань переселенців, помічник начальника ГУ ДСНС області Сергій Щербина.

Професійний співробітник підкомітету у справах Європи, Євразії та загроз, що виникають, Комітету у закордонних справах Конгресу США Скотт Каллінан подякував керівництву облдержадміністрації за надання інформації про перебування переселенців в Харківській області.

«Це важлива інформація, і делегація передасть її у Вашингтон», - зазначив Скотт Каллінан.

Фото зустрічі