Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вступна кампанія-2015 проходить організовано та без грубих порушень

Вступна кампанія-2015 проходить організовано та без грубих порушень

Про це повідомила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

«Упевнена, що новий Закон України «Про вищу освіту» створив необхідні умови для більш якісного відбору вступників для навчання у вищих навчальних закладах», - підкреслила заступник голови ХОДА.

Юлія Світлична нагадала про право кожного абітурієнта телефонувати та отримувати необхідну інформаційно-консультативну допомогу за номером телефону «гарячої лінії». Так, станом на 13 серпня цього року на телефон «гарячої лінії» для абітурієнтів надійшло понад 100 звернень. В основному, питання стосувались особливостей ходу вступної кампанії та умов прийому.

Також у ХОДА підкреслили, що зарахування вступників на денну форму навчання на основі базової та повної загальної середньої освіти за кошти фізичних та юридичних осіб за умови виконання державного замовлення відбудеться не пізніше 17 серпня поточного року. У той же час 11 серпня відбулося зарахування вступників на денну форму навчання на основі базової та повної загальної середньої освіти за державним замовленням, а 12 серпня приймальні комісії надали рекомендації до зарахування на вакантні місця державного замовлення вступників за рейтингом з числа рекомендованих до зарахування на навчання за кошти фізичних і юридичних осіб, які виконали вимоги до зарахування.

Нагадаємо, при Департаменті науки і освіти Харківської облдержадміністрації з 1 липня працює телефон «гарячої лінії» для абітурієнтів - 705-03-04. Дзвінки приймаються з 9:00 до 18:00.