Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У цьому році в Харківській області побудують 37 багатоповерхівок, частина - вже здана

У цьому році в Харківській області побудують 37 багатоповерхівок, частина - вже здана

У 2015 році забудовники регіону планують здати в експлуатацію 290 тисяч квадратних метрів.

Про це повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА, головний архітектор області Михайло Рабинович.

«За темпами будівництва Харківська область сьогодні займає третє місце в Україні (після Київської та Дніпропетровської областей). Місто Харків серед українських міст - друге (після Києва). Цього року наші будівельники вже освоїли 1,8 млрд грн», - зазначив Михайло Рабинович.

Що стосується житла, то в цьому році в області заплановано побудувати 37 багатоквартирних будинків, 9 об'єктів вже здані. Будівництво решти - на постійному контролі облдержадміністрації.

«Голова ХОДА Ігор Райнін багато уваги приділяє питанням будівництва. Зокрема, ми наполягаємо, щоб будівельники здавали не просто квадратні метри, а комплексні забудови з об'єктами інфраструктури - і сьогодні ці вимоги виконуються», - підкреслив головний архітектор області.

Значна частина споруджуваних об'єктів відноситься до соціальної сфери. «Сьогодні в області триває робота з «недобудовами» і реконструкція соціальних об'єктів, які перебудовують під житло для переселенців. Для цього ми вибираємо об'єкти з готовністю не менш 70%. Таке житло будують, наприклад, у Куп'янську та Балаклеї», - розповів Михайло Рабинович.

Також в Харківській області діє програма Міністерства оборони щодо будівництва житла для військовослужбовців. Цього року заплановано здати 125 квартир. Передавати військовим їх почнуть вже в серпні.

Крім того, за словами головного архітектора, велику увагу в регіоні сьогодні приділяють розробці містобудівної документації.

«Це підмога для залучення інвесторів. Наприклад, містобудівний кадастр у відкритому доступі дозволяє інвестору дізнатися все про ті ділянки, які він обирає для будівництва: про можливості, обмеження, інженерні комунікації», - уточнив Михайло Рабинович.