Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські школярі стали призерами Міжнародної олімпіади з хімії

Харківські школярі стали призерами Міжнародної олімпіади з хімії

В столиці Азербайджанської Республіки, місті Баку, завершилася 47-а Міжнародна олімпіада з хімії, у якій взяли участь школярі з України.

Українська команда здобула 4 срібні медалі та увійшла до двадцятки найсильніших. До складу команди з України входили випускники харківських навчальних закладів: гімназії №46 Андрій Малащук та загальноосвітньої школи № 36 Олексій Желавський. Також в команді були київляни - брати Михайло та Микола Пашки (випускники 100 ліцею «Поділ»).

Протягом останніх років з учасниками інтелектуального змагання працювали їх вчителі: Олександр Усенко, Костянтин Гавриленко, Юрій Холін, Дмитро Волочнюк, Сергій Колотилов, Сергій Пунін та інші. Команду України на олімпіаді також супроводжував науковий спостерігач - проректор з науково-педагогічної роботи Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна Юрій Холін, доктор хімічних наук, професор, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки.

Приємно зазначити, що цього року до складу наукового комітету олімпіади вперше увійшли українці – доктор хімічних наук Дмитро Волочнюк та кандидат хімічних наук Дмитро Кандаскалов.

Всього у 47-й Міжнародній олімпіаді з хімії взяли участь 290 учасників з 75 країн світу. Юні хіміки поділили між собою 35 золотих, 63 срібних і 92 бронзових медалей. Про це повідомляють у Міністерстві освіти і науки України.