Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Отримати субсидію просто!

Отримати субсидію просто!

Що потрібно зробити, щоб менше платити за комунальні послуги, розповіла перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко.

«Держава цього року пішла на безпрецедентні заходи для того, щоб усі мешканці, зокрема Харківської області, отримали субсидії. На це виділено з державного бюджету 24,5 млрд грн, - нагадала Тетяна Бабенко. - Щоб отримати субсидію сьогодні, просто потрібно заповнити заяву та декларацію (спрощений варіант). У декларації необхідно вказати своє ПІБ, дані квартиронаймача або орендаря і те, який вид доходу ви отримуєте. Тобто ви вказуєте навіть не суму доходу, а тільки вид - зарплата це чи пенсія. А суму уточнює наше управління соцзахисту. Потім з відповідними заявами ви звертаєтеся до профільного управління соцзахисту за місцем проживання або за місцем зйому квартири (у випадку, якщо орендуєте жилплощу). Це можна зробити особисто, а можна відправити заповнені документи поштою».

Весь подальший процес, за словами першого заступника директора Департаменту соцзахисту, - це вже робота управління соцзахисту. Заповнювати ще будь-які документи або звертатися до будь-яких інших інстанцій, щоб отримати субсидію, не потрібно. Більше того, якщо людина вже користується субсидіями, їх дію буде продовжено автоматично.

«На 1 травня 2015 року в нас знаходилося 119 тисяч 200 справ, які ми автоматично, без участі субсидантів, перерахуємо, і до моменту початку опалювального сезону всі громадяни, які раніше отримували субсидії, знову їх отримають, - підкреслила Тетяна Бабенко. - Тому немає приводу для занепокоєння та створення ажіотажу. Усі, хто має право отримувати субсидії, і хто звернеться до управління соцзахисту з заявою та декларацією, субсидії отримають. Ми хочемо допомогти людям, а не заважати їм. Але необхідно бажання наших громадян. За нашими розрахунками, в Харківській області отримувати субсидії повинні близько 300 тисяч осіб. В управління соцзахисту документи подали поки тільки 210 тисяч. Ми закликаємо мешканців Харківської області: звертайтеся до управлінь соцзахисту вже зараз, щоб до початку опалювального сезону ви вже були одержувачами субсидій!»