Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент України привітав військовослужбовців ВДВ із професійним святом

Президент України привітав військовослужбовців ВДВ із професійним святом

У день Високомобільних десантних та Повітряних військ Збройних Сил України Президент Петро Порошенко здійснив робочу поїздку до Донецької області.

У Слов'янську Верховний Головнокомандувач привітав з професійним святом воїнів, які несуть службу і захищають Батьківщину на передовій. Про це повідомив офіційний сайт Президента України.

Звертаючись до присутніх, Петро Порошенко зазначив, що для нього є високою честю особисто привітати з професійним святом еліту Збройних Сил України - воїнів-десантників.

«Воїни-десантники, продовжуючи славетні традиції «крилатої піхоти» минулих поколінь, вже у наші дні пишуть свою, власну історію українських Високомобільних десантних військ, яка сповнена героїзмом перемог та гіркотою втрат», - сказав президент.

Глава держави підкреслив, що цьогорічний День Високомобільних десантних військ кардинально відрізняється від попередніх. «Сьогодні всі ми відчуваємо, що на відміну від попередніх років, це свято докорінно змінилося та набуло нового, більш глибокого та героїчного змісту. Це свято справжніх лицарів, ангелів-охоронців України, її суверенітету, незалежності і територіальної цілісності, - сказав він. І додав: «дивлячись на вас, я бачу підтягнутих, максимально зібраних, фізично сильних, впевнених в собі, впевнених в перемозі, не просто високомобільних, а високопрофесійних бійців, які є грозою для ворогів України».

Глава держави нагадав, що за мужність і героїзм 1089 воїнів-десантників нагороджено державними нагородами, шість військовослужбовців відзначені вищою державною нагородою – Зіркою Героя України. Пам'ять про загиблих героїв присутні вшанували хвилиною мовчання.

Президент також привітав військовослужбовців Повітряних сил ЗСУ, які сьогодні теж відзначають професійне свято. Петро Порошенко подякував їм за надійний захист українського неба і згадав їх героїв. «Символічно, що воїни Повітряних сил та воїни-десантники воюють пліч-о-пліч і святкують пліч-о-пліч. Символом героїзму, символом жертовності стали імена членів льотних екіпажів Костянтина Могилка, Дмитра Майбороди, Олександра Бєлого, військовослужбовців зведеного загону, інших частин і підрозділів Повітряних сил», - сказав він.

Глава держави підкреслив, що й далі триває процес подальшого нарощування бойового потенціалу, поліпшення оснащення сучасним озброєнням Високомобільних десантних військ, для чого керівництво держави, Збройних Сил, волонтерські організації та увесь український народ докладають максимум зусиль.

За останній рік на озброєння високомобільних десантних військ надійшли десятки нових бронетранспортерів БТР-3Е, БТР-4Е, легкоброньованих автомобілів КРАЗ «Спартан», противотанкові ракетні комплекси «Стугна», сучасна стрілецька зброя, введенні до складу військових частин танкові підрозділи, на оснащенні яких - потужна маневрена зброя – танки Т-80. У підготовку воїнів-десантників впроваджуються нові, апробовані в боях елементи підготовки, констатував він.

«Ворог добре знає, що ви з кожним днем стаєте сильнішими. Знає і тому боїться вас! А це означає, що ми - на вірному шляху, шляху, який неодмінно приведе нас до повного звільнення рідної землі від знахабнілих окупантів та їх поплічників», - сказав Глава держави.

Президент також вручив 25-ти військовослужбовцям ВДВ високі державні нагороди.