Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Посол Чеської Республіки подякував Юлії Світличній за допомогу у відправці восьми переселенців на лікування до Чехії

Посол Чеської Республіки подякував Юлії Світличній за допомогу у відправці восьми переселенців на лікування до Чехії

Заступник голови ХОДА 24 липня зустрілася з Надзвичайним і Повноважним послом Чеської Республіки в Україні Іваном Почухом. У ході зустрічі обговорили подальшу співпрацю Харківської області з Чехією в економічній та освітній сферах, а також питання залучення в наш регіон іноземних інвестицій. Також Юлія Світлична передала Івану Почуху запрошення від голови облдержадміністрації Ігоря Райніна взяти участь у інвестиційному форумі, який пройде в Харкові 4 вересня. «Я також хотів висловити велику подяку за нашу співпрацю, за вашу підтримку при здійсненні нашого проекту гуманітарної допомоги та лікування тяжкохворих людей з Харківської області, - сказав під час зустрічі Надзвичайний і Повноважний посол Чеської Республіки в Україні. - Усе було чудово, знаю, що дві людини вже повернулися до України». 

Юлія Світлична пояснила, що домовленості між керівництвом ХОДА та посольством Чехії в Україні щодо підтримки гуманітарної місії були досягнуті під час попереднього візиту чеської делегації до Харківської області. У результаті 14 липня з Харкова на лікування відправили вісім переселенців.

«Харківська обласна адміністрація включилася в цей процес і за дуже короткий проміжок часу допомогла оформити всі необхідні документи і доставити цих людей до Києва для подальшого транспортування до Чехії», - уточнила Юлія Світлична.

За інформацією волонтерів громадської організації «Станція «Харків», які брали участь у визначенні людей, що потребували лікування в Чехії, за кордон відправили в тому числі дитину 1,8 років з проблемами суглобів, 10-річну дівчинку, яка втратила голос через проблеми з голосовими зв'язками, юнака, що потребував заміни серцевого клапану і т.д.

«Всіх хворих лікують в різних клініках. Повернулися дуже задоволені - із захопленням розповідали про те, як чехи навіть організували дитині похід до зоопарку у Празі, - розповіла волонтер «Станції« Харків» Ірина Колоскова. - Хочу зазначити, що облдержадміністрація дуже допомогла з оформленням документів – закордонні паспорти робили протягом 1-2 діб. Питання з візами теж вирішували блискавично. Також ХОДА забезпечила комфортабельний транспорт для хворих - до самого аеропорту «Бориспіль».