Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область виконала всі підготовчі роботи для будівництва «Європейського валу»

Харківська область виконала всі підготовчі роботи для будівництва «Європейського валу»

Земля в 50-метровій прикордонній зоні вільна і готова до реалізації проекту. Про це 17 липня повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін в ході «Прямої лінії» в газеті «Комсомольська правда» в Україні». «Проект «Європейський вал» реалізує Кабінет Міністрів України, Харківська та Сумська області в цьому проекті є пріоритетними, і Кабінет міністрів планує почати реалізацію проекту саме у нас. Ми виконуємо для цього організаційну роботу. Маленький приклад. Є норма закону: в 50 метрах від кордону земля не може бути розпайованою. Я не люблю говорити про попередників, але в даному випадку саме вони продали всю землю - до останнього сантиметра. Закінчується грядка - і починається межа. Де-юре ми повинні були відібрати ці землі у їх власників, оскільки мало місце порушення закону. Але мова йде про людей, я не можу відібрати у них землю. Тому ми витратили певний час, запропонували їм ділянки в інших місцях. Зараз 50-метрова зона вже вільна й готова до реалізації проекту «Європейський вал», - сказав Ігор Райнін. 

Керівник обладміністрації зазначив, що, згідно з наявною у нього інформацією, роботи з будівництва інженерних споруд уздовж кордону з Російською Федерацією поновляться найближчим часом.

«Я маю уявлення про затверджені проектні документи, але вважаю некоректним розповідати подробиці. Проект презентує Кабінет міністрів. Можу сказати, що це не буде стіна в прямому нашому уявленні. Мова йде про комплекс споруд - починаючи від захисту сіткою, закінчуючи інженерними спорудами, як, наприклад, протитанкові рови», - уточнив Ігор Райнін.