Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА корегують містобудівну документацію, щоб розвивати території

У ХОДА корегують містобудівну документацію, щоб розвивати території

Департамент містобудування та архітектури ХОДА приступив до реалізації 1 етапу містобудівної програми - Концепції розвитку Харківської області. Концепція реалізується відповідно до Перспективного плану формування територій громад Харківської області, який був схвалений на сесії обласної ради. Уже виконано комплексний аналіз фактичного стану з урахуванням усіх факторів, що впливають на розвиток громад, в тому числі: транспортної інфраструктури, функціонального зонування територій, забезпечення територій інфраструктурними об'єктами - освіти, охорони здоров'я, торгівлі, житлово-комунальної сфери. «На основі аналізу, з урахуванням пропозицій громад, формуються плани щодо коригування містобудівної документації, яка стане основою гармонійного розвитку територій», - повідомили в департаменті. 

Перш за все, постараються поліпшити соціальні та економічні умови для депресивних територій, а також створити комфортні умови для ведення інвестиційної діяльності. «Пріоритетним завданням є коригування схем планування територій Дергачівського та Харківського районів, де необхідно врахувати не тільки нові передбачувані кордони громад, а й раніше змінені межі міста Харкова», - додають у департаменті.

Зараз же функціональне зонування територій, включених до меж міста згідно зі схемами планування прилеглих районів, не відповідає раніше затвердженому зонінгу міста Харкова. У цьому випадку неможливо вести нове будівництво або реконструкцію у відповідності з діючими нормами, а також оформити містобудівні умови і обмеження, тому що об'єкт, який будується, автоматично стає самобудом.

Найближчим часом для усунення проблем, що виникають у харків'ян і мешканців області, планують провести роботи з коригування містобудівної документації. Вона повинна стосуватися не тільки двох районів, а й зонінгу міста Харкова.