Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юні харків’яни повернулися з Франції з медалями

Юні харків’яни повернулися з Франції з медалями

У французькому місті Шільтігхейм з 2 по 5 липня відбувався чемпіонат Європи з тхеквондо ВТФ серед кадетів. Юні харків’яни отримали там одну золоту та одну бронзову медалі. Про це повідомили в Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА. На чемпіонаті Харківську область у складі збірної України представляли шість спортсменів. Двом з них вдалося здобути медалі. Чемпіоном Європи у ваговій категорії до 53 кг став Олександр Дзюба. На шляху до фіналу Олександр здолав суперника з Росії з рахунком 15:14, Вірменії - 3:0 та Італії - 8:2. Суперник по півфіналу з Іспанії був дискваліфікований, та Олександр вийшов до фіналу, де з рахунком 19:12 переміг Мухамеджана Гоекча з Німеччини і завоював європейське «золото».

Бронзовою медаллю в ваговій категорії понад 65 кг порадував Дмитро Маркін. В першому поєдинку харків’янин з рахунком 9:3 переміг суперника з Франції, потім з рахунком 10:5 вибив с подальшої боротьби італійця. Нажаль, у півфіналі Дмитру не вдалося перемогти суперника. Росіянин Еміль Алієв переміг з рахунком 15:0 та врешті став чемпіоном. В свою чергу, Дмитру дісталася «бронза».

Загалом на чемпіонаті збірна України здобула 3 золоті, 1 срібну та 6 бронзових нагород, а також посіла третє місце в медальному заліку. Попереду були лише збірні Туреччини та Росії, які завоювали по чотири золоті медалі.