Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«ХТЗ» модернізував 5 тракторів для фермерів Харківської області

«ХТЗ» модернізував 5 тракторів для фермерів Харківської області

Програму модернізації завод розробляв спільно з керівництвом Харківської облдержадміністрації. У березні програму презентував голова ХОДА Ігор Райнін. Зараз технологію модернізації відпрацьовують, надалі процес поставлять на потік. Про це розповів заступник генерального директора АТ «Харківський тракторний завод» Ігор Лазоренко на обласному семінарі з питань організації збору ранніх зернових і зернобобових культур, який пройшов 2 липня в селі Радгоспне Харківського району під керівництвом заступника голови ХОДА Марка Беккера. «Цього року на «ХТЗ »буде випущено більше 3000 тракторів, 800 із яких піде на заміну тракторів сільгосптоваровиробників України. На полях України працює понад 420 тисяч тракторів, з них 150 тисяч - тракторів «ХТЗ», більше 5 тисяч наших тракторів трудяться на полях Харківської області. Це, в основному, техніка 1990-х років. Близько 70% парку застаріли морально та фізично. Розуміючи, що програма модернізації техніки дозволить вирішити проблему, ми спільно з ХОДА щільно працювали над підготовкою цієї програми в Харківській області», - повідомив Ігор Лазоренко. 

За інформацією заступника директора заводу, фермери, які придбали модернізовані трактори, позитивно відгукуються про їх технічні характеристики.

«За їх відгуками, робота модернізованих тракторів за своїми характеристиками абсолютно не відрізняється від роботи нових», - підкреслив Лазоренко.

Довідка. Програма модернізації зношених тракторів виробництва «ХТЗ» запрацювала в цьому році. Презентація програми відбулася в березні: Ігор Райнін вручив ключі від першого такого трактора фермеру зі Зміївського району області. Суть програми така. Трактори 1990-х років виробництва повністю оновлюють: встановлюють нову кабіну з кондиціонером, посилену підвіску, нові диски та шини, системи очищення повітря та облицювання, повністю відновлюють ресурс двигуна і т.д. При цьому вартість оновленого трактора на 0,5 млн грн нижче, ніж ціна нової техніки виробництва «ХТЗ» (700 тис. грн проти 1 млн 200 тис. грн).