Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Майже тисяча дітей вже народились в сім'ях переселенців на Харківщині

Майже тисяча дітей вже народились в сім'ях переселенців на Харківщині

Сьогодні, 25 червня, керівники департаментів економіки і міжнародних відносин, науки і освіти та соціального захисту населення зустрілися з другими секретарями з політичних питань Посольства Сполученого Королівства Великої Британії в Україні Лісою Тамвуд і Робертом Ортуйсен-Дунном. Директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко розповів гостям про суспільно-політичну ситуацію та обороноздатність регіону, уточнивши, що в Харківській області вийшли на 100% розкриття терактів. Також Віктор Коваленко розповів про роботу з міжнародними організаціями та залучення інвесторів у регіон. «За останній рік жоден з інвесторів з Харківської області не пішов. Більш того, минулого року харківські підприємства залучили 23,5 млн. дол. іноземних інвестицій», - повідомив директор департаменту. 

Як повідомила начальник управління організаційно-документального забезпечення Департаменту соціального захисту населення ХОДА Людмила Храмцова, в області офіційно зареєструвалися 177 тис. переселенців з Донбасу, з них 20 тис. дітей і 130 тис. пенсіонерів. Крім того, Людмила Храмцова розповіла, що в жіночих консультаціях на обліку перебувають 1460 вагітних з числа сімей переселенців. А за період з 2 травня 2014 року в області народилося 919 немовлят.

«Щомісячна адресна допомога для покриття витрат на проживання призначена 43,8 тис. сімей. Інші види державної соціальної допомоги отримують 8,5 тис. осіб. В цілому, ситуація щодо соціального захисту населення стабільна, ми не очікуємо ніяких соціальних хвилювань. Всі виплати проводяться вчасно і в повному обсязі», - запевнила Людмила Храмцова.

Також, за її словами, облдержадміністрація щільно співпрацює з волонтерськими організаціями та Міжнародною організацією з міграції, яка на сьогодні вже надала матеріальну допомогу в розмірі 235 євро більше 6,4 тис. сімей переселенців.

«Ми помітили таку тенденцію, що останнім часом до Харківської області стали переїжджати мешканці Луганської та Донецької областей, які виїжджали на територію РФ. Всім їм надається соціальна допомога», - додав Віктор Коваленко. 

В рамках візиту представники Посольства Великої Британії також ознайомляться з роботою ПАТ «Турбоатом», щоб подивитися, як працює підприємство державної форми власності.