Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська облдержадміністрація розглядає чотири напрямки співпраці з компанією «Portis Consulting»

Харківська облдержадміністрація розглядає чотири напрямки співпраці з компанією «Portis Consulting»

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична сьогодні, 17 червня, зустрілася з директором компанії «Portis Consulting» з питань технологій Еріком Окімото. На зустрічі сторони обговорили подальшу роботу з впровадження системи «Електронний уряд» на території Харківської області, а також можливу співпрацю щодо питань автоматизації центрів з надання адміністративних послуг, вдосконалення єдиного обліку тимчасово переміщених осіб і розробки електронної бази з позначенням руху шкільних автобусів. «Для нашої компанії робота над проектом «Електронний уряд» в Харківській області - дуже важливий стартовий етап роботи в Україні в цілому. Адже ваш регіон обраний пілотним у реалізації системи електронного документообігу. Цей проект має стратегічне значення для міжнародних партнерів. Ми до нього серйозно ставимося, є прагнення зробити все швидко і продемонструвати цінність цього проекту», - зазначив Ерік Окімото.

За його словами, буде створена спільна платформа між Кабінетом міністрів, Адміністрацією Президента та Харківською областю. «І всі технічні моменти, які будуть робитися для Києва, будуть робитися і для Харкова за наступними напрямками: електронний документообіг, автоматизація центрів з надання адміністративних послуг, інвентаризація, єдина база по роботі з переселенцями», - розповів директор «Portis Consulting» з питань технологій.

Ерік Окімото детально обговорив із заступником ХОДА подальшу роботу з впровадження «Електронного уряду» в Харківській області. «В першу чергу, ми вивчимо вашу систему, яка працює в адміністрації. Також ми поспілкуємося з вашими співробітниками, після чого визначимо правильний напрямок роботи», - підкреслив Ерік Окімото. Також він зазначив, що для впровадження системи «Електронний уряд» компанія «Portis Consulting» збирається використовувати місцевий ресурс, а саме - залучати до цієї роботи харківські IT-компанії.

У свою чергу, Юлія Світлична додала, що державні службовці, які будуть задіяні в роботі з електронним документообігом, пройдуть відповідне навчання і підвищать кваліфікацію в Харківському регіональному інституті Національної академії Держуправління при Президенті України.

У ході зустрічі Юлія Світлична обговорила з директором компанії «Portis Consulting» з питань технологій й інші перспективні проекти, які хотілося б реалізувати в Харківському регіоні. «Однозначно нам необхідна електронна система, яка вела б облік виданих довідок дозвільного характеру на території області. Це дуже важливо, тому що в Харкові та в одному з міст області існує така електронна база. А в районах області цієї бази немає. Впровадження електронної системи обліку зробить прозорішою всі процеси. Бізнес буде довіряти владі. Це те, до чого ми рухаємося», - підкреслила заступник голови ХОДА.

Також Юлія Світлична зазначила, що для Харківської облдержадміністрації актуальним залишається питання надання допомоги тимчасово переміщеним особам. «У зв'язку з великою кількістю переселенців, яких у Харківській області за офіційними даними проживає близько 173 тис., за неофіційними - понад 300 тис., було б доцільно створити єдиний електронний облік тимчасово переміщених осіб, які прибули із зони АТО. Всі переселенці діляться на різні групи по соціальних виплатах, по соціальній допомозі і так далі. Ми робимо величезну роботу, яка потребує систематизації, електронного обліку. Тому я сподіваюся, що буде розроблена єдина система, яка допоможе нам звести всю інформацію до єдиної бази і спростити роботу наших співробітників», - підкреслила Юлія Світлична.

Ерік Окімото зазначив, що для розробки такої бази необхідно з'ясувати та систематизувати всі потреби переселенців в області та послуги, які їм надаються, а після - ознайомитися з технологіями, які вже використовуються в Харківському регіоні в цьому напрямку. «Після цієї роботи компанія запропонує варіанти щодо створення єдиного електронного обліку тимчасово переміщених осіб», - додав він.

Також заступник голови ХОДА обговорила можливу подальшу співпрацю з «Portis Consulting» у сфері освіти. «У зв'язку із збільшенням кількості шкільних автобусів в районах області нам би хотілося мати єдину електронну базу, де в режимі реального часу буде відображатися рух кожного автобуса. Тому ми готові з вами вести переговори і в цьому напрямку», - додала вона.

Довідка. Урядом України та Адміністрацією Президента України за сприяння Посольства Великої Британії в Україні та Міжнародного агентства регіонального розвитку «GloBee» досягнуто домовленості про залучення компанії «Portis Consulting» для стратегування, проектування, розробки та впровадження системи електронного урядування в Україні на платформі «Microsoft SharePoint» в рамках реалізації положень Стратегії сталого розвитку «Україна-2020». Пілотним регіоном у реалізації проекту обрана Харківська область.

Компанія «Portis Consulting» є однією з провідних компаній світу, що спеціалізується на розробці та впровадженні систем електронного управління «під ключ», бізнес-трансформації та модернізації організацій державного сектора багатьох країн. Зокрема, відповідні проекти компанії реалізовані в Анголі, В'єтнамі, Польщі, США, Філіппінах та інших країнах.