Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Синхроністки завершили виступ на Європейських іграх бронзовою нагородою і повертаються до Харкова

Синхроністки завершили виступ на Європейських іграх бронзовою нагородою і повертаються до Харкова

16 червня, в останній день змагань з синхронного плавання на I Європейських іграх, збірна України здобула бронзову медаль в комбінованих вправах. В Баку завершили свої виступи майстрині синхронного плавання з усієї Європи. Останнім видом, де розігрувалися медалі, стало «комбі». Харків’янки Єлизавета Яхно, Яна Нарєжна, Валерія Апрелєва, Валерія Бережна, Вероніка Гришко, Анна Єсіпова, Аліна Шинкаренко та Катерина Ткачова в сумі набрали 86.8667 бали та посіли третє місце.

На другому розташувалася команда Іспанії, на рахунку якої було 87.7333 бали, а перемогу знову здобули російські спортсменки, які получили від суддів 90.2333 бали.

Також 16 червня розігрувалися медалі і в «соло». Нажаль, в цьому виді програми завоювати медаль збірній України не вдалося. Харків'янка Єлизавета Яхно опинилася в кроці від нагороди, посівши четверте місце.

Єлизавета набрала в сумі двох програм 159.6878 бали та поступилася «бронзою» Анні-Марії Олександрі з Австрії, на рахунку якої було 162.4333 бали. Друге місце посіла іспанка Берта Феррераз Санз - 162.9758 бали, а переможницею стала росіянка Анісія Неборак - 170.9924 бали.

Таким чином, українська збірна з синхронного плавання, яку складають харківські спортсменки, повертається з Європейських ігор з трьома бронзовими медалями, завойованими в дуетах, «комбі» та групах.

Сьогодні, 17 червня, в 18:00 потяг з нашими спортсменками та тренерами прибуває до Харкова, та на Південному вокзалі відбудеться урочиста зустріч команди. Департамент у справах молоді та спорту запрошує представників ЗМІ та вболівальників зустріти бронзових призерок перших в історії Європейських ігор та привітати їх з історичним успіхом.