Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Чугуїв та Мерефа можуть отримати 124 тис. дол. від ПРООН

Чугуїв та Мерефа можуть отримати 124 тис. дол. від ПРООН

Кошти спрямують на поліпшення енергоефективності у житлово-комунальному секторі міст. Про це повідомила заступник голови Харківської ОДА Юлія Світлична. Вона пояснила, що фінансування надійде в рамках нового «муніципального» компоненту спільного проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН в Україні «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Крім того, 18 червня відбудеться координаційна рада представників Проекту, облдержадміністрації та облради. В рамках засідання планується розглянути хід реалізації мініпроектів у восьми районах області, які були попередньо відібрані конкурсною комісією. На кожен мініпроект ПРООН збирається виділити 10 тис. дол. 

«Проекти передбачають розвиток соціальної інфраструктури - ремонти та будівництво дитячих садків, шкіл, медичних корпусів. Все це дозволить не тільки поліпшити соціально-економічний стан району, а й згуртувати громади, даючи їм можливість брати участь у процесі прийняття рішення», - зазначила Юлія Світлична.

Також вона додала, що в регіоні працює ще один компонент спільного Проекту - реконструкція приміщень, де сьогодні живуть переселенці з Донбасу. «Ми не так давно відкрили два таких об'єкти в Балаклеї та в Харківському районі, сьогодні в роботі знаходяться ще два об'єкти - в Балаклійському та Ізюмському районах. Загальна вартість цих об'єктів більше 2 млн. грн., ПРООН виділяє зі свого боку близько 1,8 млн. грн.», - сказала Юлія Світлична.