Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині продовжують облаштовувати житло для переселенців

На Харківщині продовжують облаштовувати житло для переселенців

В рамках спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» на території Харківської області продовжують реалізовувати мікропроекти з облаштування житла для розміщення та компактного проживання внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична. Так, керівництво Проекту підтримало облаштування ще двох об’єктів для переселенців в Барвінківському та Ізюмському районах області вартістю 2,7 млн. грн., з них 2,1 млн. грн. – фінансування від ПРООН. 

«Залучення донорської допомоги в рамках Проекту надає нам можливість більш ефективніше впроваджувати заходи для забезпечення соціальної допомоги вимушеним переселенцям. Основним пріоритетом цих двох мікропроектів є створення гідних умов проживання, в першу чергу, для родин з дітьми та переселенців з особливими потребами» – повідомила Юлія Світлична.

Реалізація мікропроектів розпочнеться на початку червня. Планується завершити всі роботи наприкінці серпня.

Довідка. Принципи розподілу фінансування об’єктів для переселенців: до 80% - від ПРООН та не менш 20% - від місцевих бюджетів. Загальна вартість ремонтно-будівельних робіт в приміщенні Територіального центру в м. Барвінкове (вул. Московська, 1) складає 994,4 тис. грн., з них фінансування від ПРООН - 782,3 тис. грн., від місцевих бюджетів - 212 тис. грн. Пріоритет об’єкту: розміщення родин з дітьми.

Загальна вартість ремонтно-будівельних робіт в приміщенні Червонооскільського психоневрологічного інтернату (Ізюмський район) складає 1,8 млн. грн., з них фінансування від ПРООН - 1,4 млн. грн., від місцевих бюджетів - 404,4 тис. грн. Пріоритет об’єкту: розміщення вимушених переселенців з особливими потребами.