Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

400 дітей із соціально незахищених сімей області відправилися відпочивати на море

400 дітей із соціально незахищених сімей області відправилися відпочивати на море

Путівки для школярів до Дитячого закладу санаторного типу «Таврія» (у м. Скадовськ Херсонської області) придбали за рахунок коштів обласного бюджету. Про це повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, яка 28 травня приїхала на Південний вокзал проводжати юних мандрівників. «Керівником області Ігорем Райніним було прийнято рішення виділити з бюджету області на оздоровлення дітей із соціально незахищених сімей у чотири рази більше коштів, ніж торік. Всього на ці цілі передбачено 27 млн.грн. Таким чином, ми можемо безкоштовно оздоровити 6000 діток. Сьогодні ми відправляємо до Херсонської області перших 400 школярів, які вже закінчили навчальний рік», - уточнила Юлія Світлична. За її інформацією, кожна путівка в табір «Таврія» обійшлася бюджету області в 4900 грн. У «Таврії» діти з Харківської області проведуть 21 день. Вожаті та вихователі дитячого санаторію обіцяють, що нудьгувати в цей час хлопцям та дівчатам не доведеться. 

«У нас кожен день якийсь захід: флешмоби, концерти, сценки. Плюс південне спекотне сонце, море - діти їдуть заради цього. Я в цьому році вже купався, вода тепла. Дітей ми на море водимо два рази в день: з 10 до 12 години вранці і ввечері - приходимо ближче до 16.30 - і до 19.00», - розповів Олександр Яресько, який вже 6 років працює вихователем у «Таврії».

Також на школярів чекають екскурсії в біосферний заповідник «Асканія-Нова» та на острів Джарилгач.

«Ми - багатодітна сім'я, відправляємо двох старших дітей. Спасибі Харкову, що не забуває нас, наш Балаклійський район. У даний час матеріальне становище таке, що ми вдячні обласній адміністрації за ці путівки», - підкреслила мешканка міста Балаклія Лариса Толмач.

«Я їжджу в Таврію вже втретє, мені там дуже подобається. Дуже хороші вожаті, добре харчування, відмінні свята, добре ставляться до дітей. Велика територія, поруч море. Є стадіон, є гуртки», - описала всі переваги дитячого табору одна з власниць путівки Катерина Морозова.

Відкриття зміни в «Таврії» призначено на 1 червня - День захисту дітей. На заході буде присутній представник Харківської облдержадміністрації, який передасть дітям подарунки і привітання від керівництва області.

Довідка. Всього оздоровленням та відпочинком у 2015 році планується охопити майже 200 тисяч дітей Харківської області, тобто 85% від загальної чисельності школярів. Прийняти їх готові 28 закладів оздоровлення та відпочинку, 658 таборів з денним перебуванням, 15 таборів праці та відпочинку і 2 наметових містечка. На оздоровлення дітей із соціально незахищених сімей з бюджету області було виділено 27 млн грн. Також близько 15,5 млн. планується виділити з бюджетів районів та міст обласного значення. Ще 123,5 млн. - залучити. Цього року перелік категорій дітей, яких оздоровлять за рахунок коштів обласного бюджету, був розширений. Путівки отримають діти з сімей переселенців і діти військовослужбовців, загиблих в АТО.