Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’яни Богдан Бондаренко та Анна Міщенко знову перемагають

Харків’яни Богдан Бондаренко та Анна Міщенко знову перемагають

26 травня в чеському місті Острава проходив один з найбільш представницьких легкоатлетичних турнірів серії IAAF World Challenge - Golden Spike, на якому виступали три харківських легкоатлети. Про це повідомляють в Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА. Острава зустріла іменитих спортсменів з усього світу дощем, тому розраховувати на високі результати не доводилося. Не зміг показати свою кращу форму в секторі стрибків у висоту і харків'янин Богдан Бондаренко. Тим не менш, впевнено взятих 2м 24см для перемоги чемпіону світу вистачило. Богдан стартував з цієї висоти та підкорив її з першої спроби. Потім спробував штурмувати планку на висоті 2.34 м, але всі три спроби були безуспішними. 

Друге місце в цій дисципліні зайняв місцевий спортсмен - чех Ярослав Баба, а третє місце було за Андрієм Проценком з Херсону.

Ще одну перемогу харків'яни здобули в бігу на 1500 метрів серед жінок. Ця дистанція вже втретє у нинішньому сезоні на турнірах серії IAAF World Challenge скорилася Ані Міщенко. Її результат був 4:07.09. Другою на цій дистанції, відставши від харків'янки на 0.84 секунди, фінішувала ефіопка Бесу Садо. Третьою була Маурен Костер з Голландії.

Нажаль, ще одна харківська спортсменка - Анна Плотіцина - увійти до призової трійки не змогла. На дистанції 100 метрів з бар'єрами з результатом 13.29 вона посіла лише шосте місце, а переможницею стала американка Шарика Нелвіс -12.55.