Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Дворічанському районі обговорили питання об’єднання територіальних громад

В Дворічанському районі обговорили питання об’єднання територіальних громад

В Дворічанському районі провели розширене засідання районної Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад, у якому взяли участь голови виконавчих комітетів селищної та сільських рад району. В ході засідання обговорили Методику формування територіальних громад, яка затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 року №214 та низку інших актуальних питань сьогодення, у тому числі питання щодо проекту перспективного плану формування територій громад та визначення адміністративно-територіальних центрів спроможних територіальних громад Дворічанського району. 

Більшість присутніх підтримали думку, що об’єднання громад, в першу чергу, покликане покращити надання адміністративних послуг.

Учасники наради підтримали пропозицію районної Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад щодо одного адміністративно-територіального центру Дворічанського району, який планується створити на базі Дворічанської селищної ради.