Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розклад заходів у Харківській області на 8 та 9 травня

Розклад заходів у Харківській області на 8 та 9 травня

У найближчі два дні в регіоні відзначать День пам'яті та примирення і День Перемоги. 8 травня о 10:00 пройде покладання квітів на Меморіалі Слави в Лісопарку. Тут же відбудеться урочисто-траурна панахида за всіма загиблими воїнами. У заходах візьме участь керівництво Харківської облдержадміністрації. Панахиди за загиблими і 8, і 9 травня також пройдуть у всіх храмах Харківської області. 8 травня о 13:00 та 18:30 в Харківському академічному театрі музичної комедії пройдуть два концерти, присвячені Дню Перемоги. У програмі - відомі військові мелодії. 

8 травня о 18:30 в Харківській обласній філармонії відбудеться соціальний концерт «Пісні весни й перемоги». Перед ветеранами виступлять солісти та колективи філармонії.

Також у цей день в Харківському обласному Палаці дитячої та юнацької творчості відбудеться фестиваль військово-патріотичної пісні «Пам'ять серця», в Харківському училищі культури - театральний вечір «Шляхами війни», в Харківському художньому училищі - година спогадів «Тих днів у пам'яті не стерти і сьогодні». Заходи заплановано й у школах області та центрах соціально-психологічної реабілітації дітей.

9 травня основні події відбуватимуться на Меморіалі Слави в Лісопарку та на Меморіалі «Висота Маршала Конєва».

О 9:00 в Лісопарку відбудеться традиційне покладання квітів.

На «Висоті Маршала Конєва» урочистості розпочнуться також о 9:00. Тут пройде церемонія вшанування учасників Другої світової війни. У заході візьме участь керівництво Харківської облдержадміністрації. Заплановано покладання квітів до стели, традиційна польова каша та святковий концерт. У заходах задіяні курсанти Національної академії Нацгвардії України, оркестр цього військового навчального закладу. Перед ветеранами виступлять актори театру музкомедії та вихованці Солоницівського дитячого клубу «Орлятко». Також на «Висоті Маршала Конєва» в цей день працюватиме під відкритим небом експозиція зразків військової техніки часів Другої світової війни, а в музеї відкриється виставка фотографій Сергія Лойка «Пекельний аеропорт».

До участі в усіх заходах запрошені не тільки ветерани, а й учасники АТО, волонтери, молодь.