Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для харківських дітей куплять путівки на Чорне море і в Карпати

Для харківських дітей куплять путівки на Чорне море і в Карпати

Як повідомила під час прес-конференції в ХОДА начальник управління з молодіжної політики та організації оздоровлення дітей облдержадміністрації Лариса Козлова, обласні власті почали готуватися до літньої оздоровчої кампанії заздалегідь. Враховуючи відсутність фінансування дитячого відпочинку з Фонду соцстраху та Мінсоцполітики, з обласного бюджету виділять на 30% більше коштів, ніж торік. Також на 13,4% збільшилася сума коштів з бюджетів районів та міст обласного значення. «Зараз проходить тендер на перші 10 млн. грн. з обласного бюджету. Ми вже розуміємо, що за ці кошти придбаємо понад 2,5 тис. путівок для наших дітей. Цього року планується, що діти соціально незахищених категорій відпочинуть на західній Україні - понад 400 путівок, в Херсонській області на березі Чорного моря - 1 тис. путівок. Решта відпочинуть у таборах Харківської області», - сказала Лариса Козлова. 

Нагадаємо, що влітку 2015 року на території області планується робота 703 закладів оздоровлення та відпочинку, в тому числі 28 дитячих таборів. Також в регіоні відкриються 658 таборів з денним перебуванням, 15 таборів праці та відпочинку і 2 наметових містечка.

З числа соціально незахищених категорій планують оздоровити 122 тис. дітей, що становить 86,2% від їх загальної кількості.