Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для роботи в дитячих таборах медики пройдуть спецкурси і складуть іспит

Для роботи в дитячих таборах медики пройдуть спецкурси і складуть іспит

Про це під час брифінгу в прес-центрі ХОДА повідомив директор Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан. Він зазначив, що діти, які відриваються від сім'ї для того, щоб оздоровитися, повинні бути забезпечені увагою, турботою і відповідним медичним наглядом. За його словами, цього року в обласних закладах оздоровлення та відпочинку дітей працюватиме 191 медичний працівник, з яких 78 лікарів-педіатрів. «Ми вважаємо важливим і необхідним провести тематичне удосконалення їх навичок перед початком оздоровчої кампанії. І з 7 травня на базі медичної академії післядипломної освіти розпочнуться двотижневі курси, програма яких напрацьована спільно з МОЗ. Серед основних тем - особливості дитячого організму в тому чи іншому віці, особливо при емоційних або фізичних навантаженнях», - розповів Олександр Галацан. 

По закінченні курсів медики будуть здавати комп'ютерний іспит, і тільки після позитивного результату їх допустять до роботи в дитячих колективах.

Крім того, як і в минулі роки, в разі потреби, медичну допомогу дітям нададуть в медустановах, які знаходяться поряд з таборами. Відповідні вказівки отримала і служба екстреної допомоги, яка буде напоготові в зоні відпочинку дітей. 

Нагадаємо, що влітку 2015 року на території області планується робота 703 закладів оздоровлення та відпочинку, в тому числі 28 дитячих таборів. Також в регіоні відкриються 658 таборів з денним перебуванням, 15 таборів праці та відпочинку і 2 наметових містечка.

З числа соціально незахищених категорій планують оздоровити 122 тис. дітей, що становить 86,2% від їх загальної кількості.