Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Cпівробітники та керівники облдержадміністрації взяли участь у благоустрою території Меморіалу Слави

Cпівробітники та керівники облдержадміністрації взяли участь у благоустрою території Меморіалу Слави

Сьогодні, 25 квітня, в рамках проведення Всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» близько двухсот тисяч мешканців Харківщини взяли участь у суботнику з благоустрою та озеленення території своїх міст, селищ та сіл. На чолі з керівниками області - заступниками голови ХОДА Євгенієм Шахненком, В'ячеславом Аббакумовим, Марком Беккером, т.в.п. заступника голови ХОДА Вадимом Глушком - до роботи з прибирання території Меморіалу Слави у Лісопарку взялись співробітники Харківської обласної державної адміністрації та апарату обласної ради. Понад 70 посадовців до виконання поставленої задачі підійшли не тільки відповідально, а й з гарним настроєм.

«Справа потрібна, добра. Ну як можна прийти на суботник без настрою? Це жодною мірою недопустимо. Настрій має бути піднесений, тоді й робота йде на лад, веселіше, і результат буде краще», - поділився враженнями директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Михайло Черняк.

За словами Євгенія Шахненка, сьогоднішній суботник є основним заходом в рамках акції «За чисте довкілля». За попередніми даними, до прибирання території на Харківщині вийшло близько 200 тисяч осіб, з них по м. Харкову – 46 тисяч.

«Це працівники всіх закладів охорони здоров'я, освіти, промислових і сільськогосподарських підприємств. В кожному районі, в кожному селі місцеві ради організували цю роботу. В основному, сьогодні прибираються від сміття та торішнього листя сквери, меморіали, місця братських поховань, які ми напередодні 70-річчя Перемоги упорядковуємо. Я думаю, що сьогодні близько двухсот тисяч чоловік зайняті в цій приємній і добрій акції», - підкреслив заступник керівника області.

Що стосується якості прибирання співробітниками Адміністрації, то Євгеній Шахненко задоволений: «Всі якісно працюють, з усмішками - видно, що досвід є. Але ми дивимося, щоб ніхто багато не відпочивав».

Крім того, в цей день в рамках Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» керівництво облдержадміністрації прийняло участь у прибиранні та озелененні території Харківського геріатричного пансіонату ветеранів праці, який знаходиться в районі Залютино. У ході суботника тут висадили близько 20 лип і ялин, а потім подивилися стан капітальних споруд.

Також ще один суботник, в якому брали участь співробітники ХОДА, Харківського регіонального відділення ВГО «Союз жінок України« За майбутнє дітей» та благодійного фонду «Фенікс», пройшов на території Обласного госпіталю для інвалідів війни. Тут після зими провели прибирання території, побілили бордюри і висадили дерева.

Нагадаємо, за інформацією Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА в ході проведення щорічної Всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» в області всього заплановано очистити близько 25 млн. кв. м прибудинкових територій (на 4% більше, ніж у минулому році), більше 19 млн. кв. м парків і скверів (на 2% більше, ніж торік), вивезти на полігони та сміттєзвалища на 46% більше сміття, ніж в 2014 році. Також планується привести до належного санітарно-екологічного стану 2023 кладовища, 913 братських могил, 179 меморіальних комплексів.