Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський культуролог розповість про новизну в мистецтві

Харківський культуролог розповість про новизну в мистецтві

24 квітня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4 -й під'їзд) відбудеться лекція історика мистецтва, культуролога Олега Коваля із циклу «Предмет в мистецтві, взаємодія знаків» на тему: «Про новизну в мистецтві». «Питання нового та старого в мистецтві постало перед глядачами та мистецтвознавцями, починаючи з ХVIII cт. Процес переходу від верховенства одного художнього напрямку, стилю до іншого завжди викликав гострі дискусії в суспільстві. Сьогодні ми є свідками гармонійного співіснування класичних форм та пошуків нових форм висловлювання сучасних митців», - повідомляють організатори. 

Також вони додають, що присутні отримають відповіді на такі питання, як - чи можна провести межу між старим та новим в мистецтві, які критерії новизни в мистецтві, а також - що сприймається дослідниками та глядачами як новизна?

Початок заходу - о 17:30. Вхід вільний.

Довідка. Олег Коваль – мистецтвознавець, культуролог, семіотик, лінгвіст, член Національної спілки художників України (секція мистецтвознавство). Основна область його наукових інтересів – семіотика культури, мови та мистецтва. Займається також проблемами лінгвістики та лінгвоестетики. Автор більше 100 статей з питань загального мовознавства, теорії мистецтва і культури. Зараз Олег Коваль – зав. кабінетом історії мистецтва, викладач історії мистецтва Харківського художнього училища.