Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В регіоні почнуться «Дев’ятнадцяті Слобожанські читання»

В регіоні почнуться «Дев’ятнадцяті Слобожанські читання»

20–24 квітня в рамках проведення Міжнародного дня пам’яток та історичних місць і Дня пам’яток історії і культури в Харкові проходитиме Міжнародна наукова конференція «Дев’ятнадцяті Слобожанські читання». Конференція присвячена 100-річчю від дня народження академіка НАН України, краєзнавця Петра Тронька. Захід пройде за підтримки Департаменту культури і туризму ХОДА та Харківського науково-методичного центру охорони культурної спадщини на базі Харківського художнього музею. 

Під час конференції будуть працювати різноманітні секції, а також відбудеться засідання круглих столів: «Історії православного священства», «Некрополі Слобожанщини», «Історія Першої Світової і Громадянської війни 1914-1920 рр.», «Монументальне мистецтво Харківщини».

У «Слобожанських читаннях» візьмуть участь науковці міста та області, викладачі вузів і шкіл, наукові співробітники бібліотек, музеїв, архівів, журналісти, режисери, скульптори, художники, письменники, а також дослідники з інших міст, областей України та зарубіжжя.

Початок пленарного засідання - о 10 годині 20 квітня.