Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Будівництво фортифікаційних споруд силами харківських підприємств йде за планом

Будівництво фортифікаційних споруд силами харківських підприємств йде за планом

Під час Всеукраїнської селекторної наради, яка 17 квітня пройшла під головуванням прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, Харківську область відзначили як таку, що вчасно виконує план з будівництва фортифікаційних споруд. На селекторній нараді були присутні заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко і т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко. За словами Арсенія Яценюка, Харківщина - в числі тих регіонів України, будівництво взводних опорних пунктів в яких йде за планом. 

Нагадаємо, що вчора, 16 квітня, голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін проінспектував будівництво взводного опорного пункту на Білгородському шосе, який повинні закінчити до 1 травня. Також аналогічні інженерні споруди збираються побудувати по всіх напрямах, які ведуть до державного кордону. Зокрема, крім Білгородського напрямку, взводні опорні пункти з'являться на Золочівському та Вовчанському напрямках.

Крім будівництва взводних опорних пунктів на території Харківської області, силами Харківського регіону планують побудувати 31 взводний опорний пункт на території Луганської області. Капітальні оборонні споруди, що включають до себе систему бліндажів та окопів, з'являться на всіх стратегічно важливих напрямках. Під Луганськом харків'яни вже почали будувати 14 захисних споруд. В цілому, уздовж лінії фронту побудують близько 300 взводних опорних пунктів. Фінансується проект з держбюджету. Харківські будівельники погодилися приступити до робіт, не чекаючи надходження фінансування з Кабінету Міністрів України.