Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Погода дає змогу теплопостачальним підприємствам економити газ

Погода дає змогу теплопостачальним підприємствам економити газ

Як повідомив заступник голови Харківської ОДА Євгеній Шахненко під час засідання колегії обласної державної адміністрації, у зв’язку з підвищенням температури повітря теплопостачальні підприємства області вживали у березні та вживають зараз різноманітні заходи для економії газу. Так, застосовуються групові схеми регулювання відпуску тепла від центральних теплових пунктів та децентралізованих котелень, крім того, введений тимчасовий температурний графік на джерелах теплопостачання для недопущення перегріву теплоносія. «Скорочення споживання природного газу досягається за рахунок зниження температури теплоносія у передвихідні, вихідні та святкові дні та в нічний час на котельнях, що опалюють шкільні та дошкільні заклади», - сказав Євгеній Шахненко. 

Нагадаємо, за рахунок субвенції з державного бюджету на заміщення природного газу альтернативними видами палива в обсязі 31,8 млн. грн. вдалося переоснастити 23 котелені в районах області. В цілому, по об’єктах бюджетної сфери вдалося заощадити 37,2% всього обсягу газу.

Опалювальний період в області буде продовжуватися, доки середньодобова температура повітря протягом трьох діб не стабілізується до +8 градусів та вище.