Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Медики створять в області єдиний реєстр військовослужбовців, які брали участь в АТО

Медики створять в області єдиний реєстр військовослужбовців, які брали участь в АТО

Після повернення додому всім мобілізованим лікарі рекомендують пройти розширений медогляд, результати якого внесуть в закриту базу даних. Про це 25 березня на прес-конференції розповів директор Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан. Подібний єдиний медичний реєстр інформаційних даних в регіоні створюють не в перший раз. Свого часу область напрацювала практику не тільки складання, а й зберігання таких баз даних пацієнтів, проводячи соціальні проекти з пільгового зубопротезування, забезпечення інвалідів війни слуховими апаратами та лікування катаракти.

«Без регулярного надходження даних про демобілізованих ми не змогли б зрушити роботу з місця. Списки з військкоматів передаються до нас два рази на тиждень. На їх підставі ми і зробимо електронний реєстр військовослужбовців, які брали участь в АТО. Витоку інформації не буде», - запевнив Олександр Галацан.

За його словами, після складання реєстру важливо провести розширений медогляд демобілізованих військовослужбовців.

«Не всі захочуть проходити медогляд, але ми активно будемо його пропонувати. Адже люди на передовій служили в складних умовах. Вони вимушено перенесли і температурні навантаження, і емоційні. У багатьох можуть розвинутися різні хвороби, і їх має оглянути фахівець, щоб, можливо, перейти до диспансеризації. Для оглядів будуть створені мобільні бригади з лікарів місцевих поліклінік. При цьому можуть бути залучені працівники обласних медзакладів », - підкреслив Галацан.

Для відновлення здоров'я демобілізованих бійців будуть використовуватися можливості місцевих та обласних медзакладів.