Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області цієї весни на строкову військову службу призвуть 1200 осіб

У Харківській області цієї весни на строкову військову службу призвуть 1200 осіб

На Харківщині триває підготовка до проведення призову на строкову військову службу. Згідно плану, визначеному у Генеральному штабі збройних сил України, регіональні райвійськкомати цієї весни повинні відібрати і направити до різних силових відомств 1200 осіб. За словами командування Харківського військового комісаріату, в усіх районах вже уточнили списки юнаків, яких необхідно викликати, а також визначили посадових осіб для роботи із новобранцями. 

«Вже наступного тижня ми повісткою викликатимемо громадян. Безпосередні ж відправки команд призовників до військових частин відбуватимуться з 7 квітня до 29 травня цього року. Зауважу, що жодного призовника-строковика не відправлятимуть до зони АТО чи закордонних миротворчих місій», - зауважив т.в.о. військового комісара Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін.

З усіх 1200 майбутніх солдатів-строковиків, яких відберуть на Харківщині, 680 осіб служитимуть у Збройних силах України, 470 - носитимуть погони бійців Національної гвардії України, решта юнаків виконуватимуть завдання у підрозділах Державної спеціальної служби транспорту.