Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новий туристично-соціальний проект «Вишиваний шлях» з’єднає Ужгород та Харків

Новий туристично-соціальний проект «Вишиваний шлях» з’єднає Ужгород та Харків

В Україні планується започаткувати Всеукраїнський соціальний туристичний проект «Вишиваний шлях», повідомив 13 березня директор Департаменту культури і туризму ХОДА Олег Яцина. Проект покликаний розкрити всю красу України з її значущими історичними та архітектурними пам'ятками, мальовничими краєвидами не тільки для іноземців, але й для самих українців. «На жаль, нині Україна відома всьому світу здебільшого через трагічні події, які тривають на сході країни. Тому саме зараз вкрай важливо відновити почуття єдності українського народу, а також створити позитивний бренд нашої держави для всього світу», - сказав він.

Маршрут «Вишиваного Шляху» можна буде проїхати на велосипеді, пройти пішки, а певні частини подолати верхи на коні. Він пройде переважно через сільську місцевість, що сприятиме економічному зростанню територій, розвитку наявної та створенню нової інфраструктури на селі.

Одним  з основних етапів реалізації «Вишиваного Шляху» є проведення на 24-ту річницю Незалежності України Всеукраїнського велопробігу Ужгород – Київ – Харків. Також планується провести низку регіональних гастрономічних та фолк-фестивалів у містечках та селищах, масштабний фестиваль у Києві.